Promotiestrijd 1e Nationale: La Louvière houdt 5e U23-team uit 1B en moet enkel nog het BAS vrezen

Sport | Zaterdag was het feest bij de U23-teams. Jong Genk én SL16 FC konden zich verzekeren van een verlengd verblijf in de Challenger Pro League waardoor we ook volgend seizoen weer vier beloftenteams in de reeks krijgen. Er was zelfs nog een kans op een vijfde U23-ploeg in 1B; maar zondagnamiddag ontnam La Louvière de youngsters van AA Gent de laatste hoop op promotie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Henegouwers wonnen zondag met 0-3 op het veld van Rupel Boom en bouwden zo opnieuw een zevenpuntenkloof uit met de U23 van AA Gent. Met nog twee duels voor de boeg kunnen de jonge Buffalo's dus niet meer op een promotieplek geraken.

In principe heeft La Louvière zo de laatste concurrent voor het derde promotieticket geëlimineerd. Na Patro Eisden en RFC Luik is La Louvière namelijk sowieso de hoogst gerangschikte ploeg die momenteel een proflicentie op zak heeft. Maar dat wil niet zeggen dat er al gefeest wordt in La Louvière; want de club staat 'maar' vierde in het klassement en het nummer drie - Francs Borains - is naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport gestapt om alsnog een proflicentie te krijgen.

Twee speeldagen

Het verschil tussen de twee teams bedraagt momenteel één punt en La Louvière heeft nog een pittiger programma dan Francs Borains. Zo ontvangen de Wolven volgende week het nummer twee uit de stand - RFC Luik - terwijl Francs Borains thuisspeelt tegen rode lantaarn Mandel United. Op de slotspeeldag moet La Louvière nog naar Hoogstraten (13e) terwijl Francs Borains de beloften van Sporting Charleroi (15e) nog partij geeft.

1. Patro Eisden: 82 punten *
2. RFC Luik: 77 punten *
3. Francs Borains: 71 punten
---------------------------------------
4. La Louvière: 70 punten *
5. U23 AA Gent: 63 punten *

* groen licht om te promoveren

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top