'And Just Like That' keert terug: hoe zou het nog zijn met de actrices van 'Sex and the City'?

Series | 'And Just Like That', het vervolg op de hitreeks 'Sex and the City', krijgt binnenkort een tweede seizoen. 'Sex And The City', dat tussen 1998 en 2004 werd uitgezonden, volgde de romantische avonturen van vier New Yorkse dertigers. In 2021 blies HBO de reeks nieuw leven in met 'And Just Like That'. Pickx vertelt je hoe de carrières van de vier 'Sex And The City'-actrices zijn geëvolueerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sarah Jessica Parker

Carry Bradshaw, vertolkt door Sarah Jessica Parker, was het belangrijkste personage van de originele reeks. Voor de actrice bleek deze reeks haar doorbraak, maar eveneens haar grootste hindernis voor verder succes. Na 'Sex and the City' heeft Sarah Jessica Parker nooit meer hetzelfde internationale succes gehad, bijvoorbeeld met haar rol in de musicalreeks 'Glee'.

Niettemin kon ze wel nog pronken met een nominatie voor een Golden Globe dankzij haar rol van Frances in de HBO-reeks 'Divorce'. Momenteel schittert ze vooral buiten Hollywood-middens: ze heeft een parfum-, schoen- en kledinglijn en heeft haar eigen productiebedrijf, Pretty Matches. Ze zet zich ook in voor het goede doel met benefietacties voor New Yorkse scholen en haar werk als Unicef-ambassadeur.

Cynthia Nixon

Cynthia Nixon had al een succesvolle carrière voor ze de rol van Miranda Hobbes in 'Sex and the City' aannam, en in tegenstelling tot Sarah Jessica Parker lijkt de reeks haar latere successen niet te hebben gehinderd. Zo was ze sindsdien te zien in succesvolle films als 'An Englishman in New York' en 'Rampart'. Ze speelde ook enkele televisierollen zoals de onderzoekster Kade Prurnell in 'Hannibal'. Ook op Broadway kende deze actrice succes, onder andere met 'The Little Foxes', waarvoor ze een tweede Tony Award ontving. 

Privé verging het de actrice iets minder goed, ondanks dat ze enkele onderscheidingen ontving vanwege haar inzet voor de lgbti+gemeenschap. In 2006 maakte Nixon bekend dat ze leed aan borstkanker. Aanvankelijk durfde ze niet aan te kondigen dat ze hiervoor werd behandeld, uit vrees dat het haar carrière zou schaden. Uiteindelijk besloot ze een voorbeeldrol op te nemen en nam ze zelfs een televisiespecial op in het kader van haar behandeling. In 2018 probeerde Nixon als Democratische kandidaat gouverneur van New York te worden, maar ze moest de duimen leggen tegen de populaire zetelende Democratische tegenkandidaat Andrew Cuomo.

Kim Cattrall

Voor Kim Cattrall was haar rol als Samantha Jones in de originele reeks een soort van herwaardering van haar carrière. De Canadese actrice van Britse afkomst werd wereldberoemd door haar rollen in komische films als 'Porky's' en 'Mannequin' in het begin van de jaren 80, maar kende vervolgens een serieuze dip in haar carrière na de producties van deze films. Pas in 1998 zou ze opnieuw internationaal hoge ogen gooien met haar rol als de wulpse Samantha.

Net zoals Cynthia Nixon is Kim Cattrall ook actief op Broadway, maar tot haar grote spijt komt ze momenteel vooral in de actualiteit door haar rol in 'And Just Like That' niet te hervatten. In een officiële verklaring zegt ze dat ze "niets wilde veranderen aan wat de show en haar personage voor haar betekende" en dat ze "meer en andere karakterrollen wilde spelen".

Kristin Davis

We sluiten af met Kristin Davis, die in de reboot de rol van Charlotte York vertolkt. Naar eigen zeggen heeft ze hard gewerkt om haar rol in de reboot te doen slagen, maar is ze de kritiek op de leeftijd van de personages stilletjesaan beu. "Iedereen heeft commentaar op ons haar, ons gezicht en vanalles en nog wat. Ik vind het echt choquerend dat er zo'n intense kritiek op ons uiterlijk kwam", klinkt het in een reactie aan The Sunday Times. Ze geeft toe dat ze graag een welgemeende f*ck you zou willen sturen aan haar critici op sociale media. "Als ze het zo goed weten, moeten ze zelf eens zo'n rol vertolken en zien of ze het beter doen", klinkt het fors.

Ontdek 'And Just Like That' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top