Red Dragons bereiden zich voor op het EK met de European Golden League

Sport | Aangezien het EK volleybal snel nadert voor onze Red Dragons en Yellow Tigers, zullen onze landgenoten proberen om van eind mei tot half juni het beste van zichzelf te geven in de European Golden League. Via Pickx kan je dit alles live volgen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De European Golden League, een Europese volleybalcompetitie die de kleinere landen samenbrengt en plaatsvindt in dezelfde periode als de World League, zal dit jaar 12 nationale teams voor mannen en 9 voor vrouwen samenbrengen. De inzet is hoog, want naast een royale geldprijs krijgen de winnaars het recht om deel te nemen aan de FIVB Volleyball Challenger Cup in de zomer van 2023. De winnaars van die competitie kunnen zich kwalificeren voor de Nations League 2024.

Olympische kwalificatie

Het startschot van de European Golden League 2023 wordt gegeven in het weekend van 27 mei. De Red Dragons zijn samen met Kroatië, Noord-Macedonië en Oekraïne in Groep B geplaatst. De concurrentie is niet min, maar dit is voor onze landgenoten een ideale manier om te zien of ze goed voorbereid zijn om eind augustus het in de openingswedstrijd van het volgende EK herenvolleybal op te nemen tegen titelverdediger Italië. Daarnaast zullen onze landgenoten van 30 september tot 8 oktober in China ook meedoen aan het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

De Yellow Tigers van hun kant nemen het in poule A op tegen Bosnië-Herzegovina en Zweden. Met deze tegenstanders kunnen onze dames zich goed voorbereiden op het volgende EK dat van 15 augustus tot 3 september in ons land wordt gehouden en waarin ze de degens zullen kruisen met Slovenië, Servië, Polen, Oekraïne en Hongarije. Daarna zullen onze landgenoten ook proberen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 16 tot 24 september in een groep B die bestaat uit gastland Japan, Brazilië, Turkije, Bulgarije, Puerto Rico, Argentinië en Peru.

Na de groepsfase vinden bij de mannen de Final Four-wedstrijden van de European Golden League 2023 plaats in Kroatië. Het gastland zal dan met de drie poulewinnaars om de eindzege wedijveren. Als Kroatië hun poule wint, zal de beste tweede er ook zijn. De plaats en datum van de Women's Final Four zijn nog niet bekend, dat zal afhangen van welke landen zich kwalificeren voor de Final Four.

Het programma van de thuiswedstrijden van onze Belgen in de European Golden League:

Zaterdag 27 mei

  • Heren: België - Kroatië (3-1)
  • Dames : België - Bosnië en Herzegovina (3-0)

Zaterdag 3 juni

  • Dames : België - Zweden (3-1)
  • Heren: België - Oekraïne (0-3)

Zaterdag 10 juni (Charleroi)

  • Heren: België - Noord-Macedonië (3-0)
Volg de thuiswedstrijden van de Red Dragons en de Yellow Tigers in de European Golden League op Pickx Live (in het basisaanbod) maar ook op de zenders Pickx+ Sports (beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports) en via streaming op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top