RSCA Futures wordt niet versterkt door A-spelers tijdens laatste twee play-offduels

Sport | De voorbije dagen en weken werd er heel wat gezegd en geschreven over de mogelijkheid om A-kernspelers toe te voegen aan de selectie van RSCA Futures. Het seizoen van de A-ploeg zit er namelijk al op en jongens als Marco Kana en Mario Stroeykens hadden terloops al aangegeven dat ze best nog wel wat wilden voetballen met de U23-ploeg terwijl ook ex-Futures zoals Théo Leoni en Bart Verbruggen eventueel beschikbaar waren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zelfs Hannes Delcroix, Killian Sardella en Moussa N'Diaye zouden - volgens de regels van de voetbalbond - selecteerbaar zijn voor de slotmatch tegen RWDM. Maar zover zal het niet komen. Het Nieuwsblad weet namelijk dat Anderlecht alle A-kernspelers al op vakantie heeft gestuurd.

Toch zijn er met Lucas Lissens, Noah Sadiki en Lucas Stassin wel enkele jongens die de voorbije weken wat tussen A-kern en B-kern zwermden; zij zullen wél nog meedoen bij Futures. Ter vergelijking; die drie waren er ook bij toen RSCA Futures op bezoek ging bij SK Beveren (4-1). Omdat Futures op de slotspeeldag nog op bezoek gaat bij de buren van RWDM is dat zeker een belangrijk gegeven om een eventuele zweem van competitievervalsing meteen af te slaan.

De strijd lijkt dus eerlijk gestreden te worden door paars-wit; al zullen er wel enkele Ketten gebrand zijn op een overwinning tegen eeuwige rivaal RWDM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top