De toekomstige Rode Duivels: Nicolas Raskin klopt nu al op de deur van Domenico Tedesco

Beloften | In 2023 stelt Pickx elke week een jong Belgisch talent voor waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst een rol zal gaan spelen bij de Belgische nationale ploeg. Vandaag is het de beurt aan Nicolas Raskin.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nicolas Raskin brak helemaal door bij Standard, waar hij uitgroeide tot een van de beste middenvelders in de Jupiler Pro League. Na 96 wedstrijden, met daarin 5 doelpunten, 13 assists en 21 gele kaarten, trok hij in januari voor 1,5 miljoen euro naar Rangers FC. De Schotten sloegen toe, nadat bleek dat Raskin zijn aflopende contract bij Standard niet wenste te verlengen.

Basisspeler bij Rangers FC

Raskin is 22 jaar en zeker geen piepjong talent meer. Sommigen vergelijken hem wel eens met Steven Defour, die dezelfde energieke manier van voetballen had. Raskin heeft zich na een korte aanpassingsperiode al helemaal in het elftal van de Schotse topclub gespeeld. De laatste weken is hij niet meer weg te denken uit de basisploeg. Dat opent perspectieven voor de Rode Duivels.

Raskin was enkele maanden geleden nog zeer teleurgesteld na de bekendmaking van de WK-selectie van toenmalig bondscoach Roberto Martinez. "Gezien de manier waarop ik presteerde bij Standard, met geweldige prestaties tegen Anderlecht, Antwerp, Union en Brugge, was ik verrast dat ik niet was opgenomen in ruime voorselectie van 55 spelers voor het WK", vertelt hij aan La Capitale.

Bijzonder veel concurrentie

Raskin werd ook niet bij de selectie gehaald door de opvolger van Roberto Martinez, Domenico Tedesco. Daar had hij meer begrip voor. “Niet opgeroepen worden voor de eerste wedstrijd van de nieuwe coach stoort me helemaal niet. Na de winterse transferperiode zit ik bij Rangers in een aanpassingsfase en ik zal pas volgend jaar echt iets kunnen laten zien. De Duivels zijn dit seizoen nog niet voor mij weggelegd."

Raskin droomt wel van het EK 2024, maar het zal bijzonder moeilijk worden om zich in de selectie te spelen. Met mannen als Leander Dendoncker, Amadou Onana, Orel Mangala, Roméo Lavia, Youri Tielemans, Dennis Praet en tal van anderen is de concurrentie moordend op het middenveld. Toch mag Raskin ook hoop koesteren. Hij is immers een zeer dynamische speler die wel past in de voetbalvisie van Tedesco. Als hij zich blijft tonen bij Rangers FC, mag hij hopen op een eerste selectie voor de Rode Duivels.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top