Apotheose nadert in CPL: valt dit weekend al de beslissing in de titel- én degradatiestrijd?

Sport | Door de raids van Union (2020-2021) en Westerlo (2021-2022) kende 1B de voorbije twee seizoenen nooit een echte titelstrijd. Maar dit seizoen zijn er twee teams die erbovenuit steken en elkaar voor geen vin lossen. Toch kan er op de voorlaatste speeldag van de Promotion play-offs reeds een beslissing vallen. En ook in de Relegation play-offs de strijd dit weekend wel eens gestreden zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit weekend is competitieleider RWDM het eerst aan zet. De Brusselaars spelen zaterdagavond op het veld van Club NXT terwijl concurrent SK Beveren zondag pas aan de bak moet op het veld van Lierse. Als RWDM wint in Roeselare, dan kunnen ze zondag vanuit de zetel kampioen worden als Beveren niet wint op het Lisp.

Bij een gelijkspel in Lier (en winst van RWDM) kan Beveren op de slotspeeldag nog wel op gelijke hoogte komen, maar bij een gelijke stand geven het aantal gewonnen matchen de doorslag. En daarbij zou RWDM dan ook al een doorslaggevende voorsprong hebben (20 vs. 18). Bij verlies kan Beveren sowieso niet meer op of over RWDM geraken. Als RWDM zaterdag niet wint tegen de U23 van Club Brugge, dan gaat de slotspeeldag sowieso beslissen over de titel.

In de degradatiestrijd kan de kelderkraker tussen SL16 FC en Virton het doodsvonnis tekenen voor de Luxemburgers. Als Virton niet wint in Luik, dan degraderen ze sowieso naar 1e Nationale. SL16 FC behoudt dan namelijk haar kloof van vier punten (met nog één match te gaan) terwijl ook Jong Genk in dat geval zekerheid krijgt over een verlengd verblijf in 1B. De Limburgers hebben dan zelfs bij verlies (thuis tegen Deinze) nog drie punten voorsprong op Virton en hebben dan sowieso ook meer gewonnen matchen dan de rode lantaarn (6 vs. 4).

Als Virton wint, dan ligt ook hier alles nog open op de slotspeeldag. Jong Genk kan zich wel uit de degradatiestrjid onttrekken als het gewoon wint van Deinze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top