Wie neemt als eerste een optie op een plaats in de finale van de UEFA Champions League?

Sport | De Champions League nadert stilaan zijn eindfase. De halve finales staan op het programma en het is nu al uitkijken naar de twee affiches die op ons staan te wachten. Real Madrid, dat vorig jaar de Champions League won, kijkt Manchester City in de ogen. Daarnaast is er ook nog de ‘Belgische strijd’ in de Milanese derby tussen Internazionale en AC Milan. Smullen maar!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alle ogen staan dinsdag gericht op het Santiago Bernabéu-stadion in Madrid, waar Real Madrid een belangrijk stap wil zetten naar een zoveelste Champions League-finale. Met Manchester City krijgen ze echter dé ploeg in vorm voorgeschoteld. Zij willen de treble (titel, beker en Champions League) op hun palmares bijschrijven.

Courtois versus Haaland

Met de aanwezigheid van Modric, Kroos, Benzema, Vinicius Jr., De Bruyne, Silva of zelfs Grealish, en met Guardiola en Ancelotti als trainers, verwacht iedereen een spektakelstuk van jewelste. Het duel in het duel is mogelijk de strijd tussen Thibaut Courtois en Erling Haaland. Beiden spelen een bijzonder sterk seizoen en waren al zeer bepalend voor hun teams. Wie van de twee loodst zijn team naar de finale, die op 10 juni gepland staat in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul?

Courtois zal weinig druk kennen. Hij heeft tonnen ervaring op dit niveau en weet wat het is om halve finales en finales te spelen in de Champions League. Vorig jaar was hij nog de grote man bij de Koninklijke met enkele ongezien sterke prestaties. Haaland moet nog alles bewijzen op dit niveau, net als Manchester City. De afgelopen jaren faalde City telkens in de halve finales of in de finale op het kampioenenbal. Kan Haaland de man zijn die hen eindelijk naar Champions League-succes kan loodsen?

Derby della Madonnina

Wie had een paar maanden geleden kunnen denken dat we in de halve finales een Milanese derby zouden krijgen in de halve finales op het kampioenenbal? Zeer weinig fans, maar toch is het woensdag prijs. Het is bijzonder moeilijk om een favoriet naar voren te schuiven. Beide teams kennen een moeilijk seizoen in de Serie A, maar de laatste weken zijn Romelu Lukaku & co wel stilaan onder stoom gekomen. Maar in het legendarische Giuseppe-Meazza-stadion kan in twee wedstrijden van alles gebeuren in deze derby tussen AC Milan en Inter. Er is alvast een zekerheid: de sfeer zal bijzonder vurig zijn. Al hopen we dat de fans het niet zo bont maken zoals in 2005.

Voor de Belgische voetballiefhebber zijn dit ook zeer interessante wedstrijden. Bij Real Madrid, Manchester City, AC Milan en Inter zijn er over vier ploegen maar liefst 7 Belgen die in actie kunnen komen. Thibaut Courtois en Eden Hazard (Real Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Alexis Saelemaekers, Charles De Ketelaere en Divock Origi (AC Milan) en Romelu Lukaku (Internazionale) mogen dromen van een eindzege. Aster Vranckx (AC Milan) is niet speelgerechtigd. Er zullen minimaal twee en maximaal vijf Belgen in de finale staan.

Het programma voor de halve finales van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 9 mei

Woensdag 10 mei

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top