Nemen Lukaku en Saelemakers hun ploeg op sleeptouw in de Serie A?

Sport | Terwijl de champagne al koud staat in Napels, wordt er in Milaan nog heel wat sportdrank genuttigd. Zowel Inter als AC Milan moet immers nog flink aan de bak als ze de tickets voor de volgende Champions League-campagne willen willen veiligstellen en hun seizoen de nodige glans willen meegeven. Beide clubs rekenen hiervoor op twee Belgen: Romelu Lukaku en Alexis Saelemaekers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inter Milaan en AC Milan zullen dit seizoen geen aanspraak meer kunnen maken op de titel. Inter staat met 57 punten op plaats vier, terwijl AC Milan met evenveel punten op de vijfde plaats staat geparkeerd in de Serie A. Napoli, de leider in het klassement, heeft 79 punten en kan de titel al ruiken. De clubs uit Milaan draaiden een moeilijk seizoen, maar het was vooral bij Inter dat de alarmbellen afgingen. Dat kwam mede doordat Romelu Lukaku de hoge verwachtingen niet kon inlossen en ook na zijn wederoptreden kampte met een tanende vorm.

Maar die vorm lijkt eindelijk terug te keren. Afgelopen weekend wist Lukaku zowaar twee assists uit zijn mouw te schudden waardoor Inter met 3-1 kon winnen van Lazio Roma, de huidige nummer 2. Dankzij de zege tegen Lazio, en het groeiende vormpeil van Lukaku, doet Inter een gouden zaak in de strijd om tickets voor de Champions League. Toch dient de ploeg van coach Inzaghi nog op zijn hoede te blijven.

Want Inter staat voor een aantal belangrijke weken waarin punten gesprokkeld moeten worden tegen Hellas Verona, AS Roma, Sassuolo, Napoli, Atalanta en Torino. Er volgen ook nog halve finales in de Champions League en eind mei moet de finale van de Coppa Italia (tegen Fiorentina) gewonnen worden. Hopelijk kan Lukaku zijn spel tegen dan nog meer opkrikken zodat zowel de fans, het bestuur, de ploeg als zijn coach hem ook volgend seizoen in Milaan willen houden.

Saelemaekers: man in vorm

Stadsgenoot AC Milan heeft ook een druk programma voor de boeg. De Rossoneri spelen in de Serie A nog tegen Cremonese, Lazio Roma, Spezia, Sampdoria, Juventus en Hellas Verona. In de Champions League volgen de halve finales tegen Inter. Op papier lijkt Milan een lichter programma te hebben, maar schijn kan bedriegen.

Milan speelde afgelopen weekend ook 1-1 gelijk tegen AS Roma. Landgenoot Alexis Saelemaekers wist in de 97e minuut zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen en hield AC Milan dus in de race om de tickets voor de Champions League van het komend seizoen. We zijn dan ook benieuwd welke rol Saelemaekers, die in een bloedvorm verkeert, de komende weken nog zal spelen bij Milan.

Het programma van speeldag 33 in de Serie A via Eleven Sports:

Woensdag 3 mei

Donderdag 4 mei

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top