Bloed, zweet, tranen… en sterrendom: deze militairen groeiden uit tot celebs

Films | Sinds kort kan je op VTM naar ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ kijken. In dit programma worden elf bekende gezichten aan de zwaarste training ter wereld onderworpen. 'Special Forces: Wie Durft Wint’ is gebaseerd op ‘SAS: Who Dares Wins’ en de militairen die in dat programma de lakens uitdeelden, zijn uitgegroeid tot ware beroemdheden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ op VTM worden elf bekende schermgezichten van bij ons aan een loodzware training onderworpen die normaal enkel voor troepen van de Special Forces zijn weggelegd. De deelnemerslijst ziet er als volgt uit: Francesco Planckaert, Steven Laureys, Nick Bril, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier, Laura Tesoro, Francisco Schuster, Georges-Louis Bouchez, Ann Wauters en Koen Wauters. De kandidaten zullen in een woestijngebied ten zuiden van het Marokkaanse Atlasgebergte loodzware mentale en fysieke beproevingen moeten doorstaan.

Het gloednieuwe VTM-programma is gebaseerd op ‘SAS: Who Dares Wins’; een Brits televisieprogramma dat sinds 2015 loopt en waarin burgers de kans krijgen om een loodzwaar trainingsprogramma van de Britse Special Forces te doorlopen. Later kwamen er ook spin-offs uit met enkele Britse celebrities. Het programma is de afgelopen jaren in goede banen geleid door voormalige leden van de Special Forces. Sommige van die instructeurs zijn inmiddels uitgegroeid tot echte beroemdheden.

Jason Fox

Zoals Jason Fox, bijvoorbeeld. Deze voormalige Britse militair helpt sinds de start van het programma in 2015 mee om de beproevingen van de kandidaten vorm te geven. Fox zat twaalf jaar in het leger en kreeg in 2012 zijn eervol ontslag. Enkele jaren later trad hij toe tot de crew van ‘SAS: Who Dares Wins’ en in 2018 kreeg hij de kans om een docureeks op televisie te presenteren: ‘Meet the Drug Lords: Inside the real Narcos.’ In 2019 bracht de man een eigen documentaire uit over de oorlog in Afghanistan en Fox heeft ook enkele boeken uitgebracht over zijn ervaringen in het leger.

Rudy Reyes

Fox wordt sinds vorig jaar vergezeld door Rudy Reyes. Reyes is een voormalige Amerikaanse militair en kungfu-vechtkunstenaar. Hij ging op zijn 27e in het leger en heeft voor de V.S. in Irak gevochten. In 2005 verliet hij het leger en werd hij fitnessinstructeur. Hij kreeg ook enkele filmrollen aangeboden. Hij speelde zichzelf in ‘Generation Kill’: een film over de oorlog in Irak en draafde later ook op in televisieprogramma' zoals ‘Apocalypse Man’, ‘Ultimate Survival Alaska’ en ‘Spartan Race’. In 2021 speelde de man zelfs mee in de film ‘The Secret of Sinchanee'. Reyes is ook een speelbaar personage in het populaire spel ‘Call of Duty: Modern Warfare II’.

Mark Billingham

Mark Billingham, 'Billy' voor de vrienden, is net als Jason Fox een oude rot in het vak. Hij draait sinds het tweede seizoen van ‘SAS: Who Dares Wins’ mee en heeft ervaring met hopen. De man heeft met het Britse leger missies in Irak, Afghanistan, Zuid-Amerika en Afrika uitgevoerd en was zelfs even bodyguard voor beroemdheden zoals Brad Pitt, Jude Law, Kate Moss en Tom Cruise. In 2015 was hij voor het eerst te zien in een Hollywoodproductie ‘The Gunman’ van de Amerikaanse acteur en regisseur Sean Penn.

Remi Adeleke

Deze 39-jarige voormalige militair zette in 2016 een punt achter zijn carrière in het Amerikaanse leger. Lang heeft Adeleke niet stilgezeten want in 2017 was hij te zien in de film ‘Transformers: The Last Knight’ en de Amerikaanse televisieserie ‘SEAL Team’. In 2019 draafde hij op in actiethriller ‘6 Underground’ en bracht hij een biografie uit waarin hij zijn levenswandel uitlegt. In 2022 was hij te zien in de film ‘Ambulance’, de serie ‘The Terminal List’ en de kortfilm ‘Chameleon: Black Box’. Dit jaar is hij te zien in de actiefilm ‘Plane’ met de Schotse acteur Gerard Butler.

Bekijk ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ op maandag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top