Dit zijn de 5 beste optredens van het MET Gala

Muziek | Het liefdadigheidsgala van het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art (MET) in New York is elk jaar weer een kleurrijk evenement om naar uit te kijken. Hoewel het gala uiteraard interessant is voor liefhebbers van haute couture, is het ook een gelegenheid voor showbizzsterren om ons ongekende optredens voor te schotelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rihanna

Nadat ze in 2015 de trappen van het Met had bestormd in een bombastische gele jurk gaf Rihanna het beste van zichzelf binnen, waar de camera's normaal niet mogen komen. De zangeres zette het gala volledig naar haar hand, door tijdens haar optreden tussen het publiek rond te wandelen recht naar de middelste tafel waar Beyoncé, Alicia Keys, Alessandro Michele en Jessica Chastain zaten. Het nummer dat de popster koos? 'Bitch Better Have My Money', natuurlijk!


Lady Gaga

Als je Lady Gaga zegt, zeg je ook spektakel. Het was dus te verwachten dat haar optreden tijdens het Met Gala van 2010 voorzien zou zijn van de nodige toeters en bellen. Veel dansers, een impressionante witte vleugelpiano, geruchten over een therapiesessie met Oprah backstage vlak voor de show: Gaga stelt nooit teleur. Dat jaar won de zangeres dan ook alles wat op haar pad kwam. Met haar hit 'Alejandro' gaf ze het grootste optreden op het Met Gala tot nu toe en legde ze de lat hoog voor iedereen die na haar kwam. 


Florence and the Machine

Florence Welch heeft het zeldzame vermogen om volledige stadions te betoveren, omdat ze als geen ander weet hoe ze een band met haar publiek moet opbouwen. Dus toen Florence het podium van de Temple of Dendur betrad voor het Met Gala 2011, dat het debuut markeerde van de expositie Alexander McQueen: Savage Beauty, had ze alleen haar vuurrode haar, goede belichting, haar beklijvende stem en een cover van David Bowies 'Rebel Rebel' nodig om het publiek op gang te krijgen.


The Weeknd en Nas

Het thema voor de editie van 2017 was 'Mode in tijden van technologie'. Een avond gevuld met outfits die duidelijk geïnspireerd waren op robots, chromen armen en metallic pailletten. Wat de muziek betreft, werden de vele beroemdheden verwend door The Weeknd, die net aan de top van de popwereld was gekomen met zijn album 'Beauty Behind the Madness'. Op het hoogtepunt van de set gaf Grandmaster Flash, die die avond DJ was, ook het woord aan Nas, die de gasten verraste door zijn hits uit de jaren 90 ten gehore te brengen. Voor één keer werd het optreden zelfs officieel vastgelegd op video.


Madonna

Voor het Met Gala van 2018, dat de opening markeerde van de expositie 'Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination', trakteerde de enige echte Madonna de gasten op pittige vertolkingen van haar hit 'Like a Prayer' uit 1989 en Leonard Cohens 'Hallelujah', waarbij ze de spectaculaire trap van de Great Hall omtoverde tot haar podium van de avond.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top