Isaura Maenhaut en Anouk Geurts bereiken medaillerace in 49er FX tijdens zeilweek in Hyères

Sport | Isaura Maenhaut en Anouk Geurts zijn vrijdag, na de vijfde dag op de Olympische zeilweek in het Franse Hyères, op de derde plaats geëindigd na dertien regatta's in de categorie 49er FX. Daarmee hebben ze het als enige Belgen tot de medaillerace geschopt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Maenhaut en Geurts eindigden de dag met twee tweede plaatsen en zo schoven ze in het algemene klassement op van de zesde naar de derde plaats met 98 punten. De Nederlandse tandem Odile Van Aanholt en Annette Duetz (38 punten), die op goud afstevent, is niet meer bij te halen, maar het Italiaanse duo Jana Germani en Giorgia Bertuzzi is met 86 punten in het vizier.

Emma Plasschaert strandde op op een zucht van de top tien in de ILCA 6. Dankzij haar resultaten in de drie regatta's van vrijdag (18e, 12e en 20e) wipte ze nog van de dertiende naar de elfde plaats, maar had ze uiteindelijk zes punten te veel voor de medaillerace.

In de ILCA 7 klokte William De Smet af op de 26e positie met 144 eenheden. In zijn twee laatste van tien regatta's (49e en 24e) kon hij slechts één stek opschuiven in vergelijking met donderdag.

In de 49er lagen Yannick Lefebvre en Jan Heuninck donderdag al niet meer op koers voor de medaillerace met een 49e plaats na zes regatta's. In de Nacra 17 werden Lucas Claeyssens en Mira Vanroose 23e na twaalf regatta's, met 183 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top