Belgische delegatie voor het WK zwemmen in Japan bestaat uit dertien zwemmers

Sport | De Belgische zwembond (KBZB) heeft donderdag haar selectie voor de wereldkampioenschappen zwemmen in Fukuoka (14-30 juli) bekendgemaakt. Dertien Belgen maken de oversteek naar Japan.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het gaat om Logan Vanhuys, Noah De Schryver, Jérome Emo, Stan Franckx en Lucas Henveaux bij de mannen en Valentine Dumont, Florine Gaspard, Alisée Pisane, Lana Ravelingien, Lotte Vanhauwaert, Roos Vanotterdijk, Fleur Verdonck en Fleur Vermeiren bij de vrouwen.

Vanhuys werkt de 5 en 10 km in open water af. De Schryver zwemt de 200m schoolslag en Henveaux komt in actie in de 200 en 400 meter vrije slag.

Bij de vrouwen zwemt Dumont de 200 en 400 meter vrije slag, Gaspard doet de 50 en 100 meter schoolslag, Vermeiren komt in actie op de 50m schoolslag en Pisane werkt de 800 en 1500 meter vrije slag af. Vanotterdijk komt veruit het vaakst in het water. De Limburgse zwemt de 50 en 100 meter vrije slag, de 50 en de 100 meter vlinderslag en de 50 en de 100 meter rugslag.

De 4x100 meter gemengde wisselslag wordt gezwommen door Stan Franckx, Florine Gaspard, Roos Vanotterdijk en Lucas Henveaux. Jérome Emo is reserve. In de 4x200 meter vrije slag bij de vrouwen komen Valentine Dumont, Roos Vanotterdijk, Fleur Verdonck en Lana Ravelingien in actie. Lotte Vanhauwaert is reserve. De 4x100 meter wisselslag bij de vrouwen ten slotte is voor Fleur Verdonck, Florine Gaspard, Roos Vanotterdijk en Valentine Dumont.

Vermeiren en De Schryver werden voor hun individuele nummers gedelibereerd door de federatie. Dat geldt ook voor het viertal van de gemengde wisselslag

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top