Ons elftal van de week

Sport |

De helft van de teams in de Challenger Pro League mochten het weekend afsluiten met een clean sheet. De vier teams die wonnen deden dat allemaal met drie doelpunten.

Dender en SL16 FC deelden de punten in een scoreloos gelijkspel. Nochtans was er aan kansen geen gebrek. Vooral Dender creëerde in eigen huis veel gevaar, maar doelman Poitoux hield zijn netten schoon met enkele knappe reddingen. In het slot kreeg ook SL16 FC nog enkele prima kansen maar ook aan de andere kant voorkwamen de doelman en het doelhout een doelpunt.

Genk en Lommel deden de netten wel trillen. Jong Genk opende de score. De Busser redde de strafschop van Toma, maar in de herneming was het wel raak. Vansca sloeg tien minuten later aan het dribbelen en legde de gelijkmaker voor Lommel in de hoek. Talvitie draaide nog voor de rust de situatie helemaal om voor Lommel. Rommens kon in de tweede helft gelijkmaken voor Jong Genk, maar een laag schot van Meto Silu besliste de Limburgse derby in het voordeel van Lommel.

Ook Club NXT en RSCA Futures kwamen niet tot scoren. De Brusselaars waren de gevaarlijkste ploeg op het veld. Onder leiding van uitblinkers De Wilde en Michez kreeg RSCA Futures enkele uitstekende kansen, maar de bal wilde er niet in. Aan de kant van Club NXT lieten Seys en Talbi zich positief opmerken.

Deinze had maar iets meer dan vijf minuten nodig om te scoren. Staelens trapte een afvallende bal goed in de hoek. Nog voor het half uur stond het 2-0. Vinck kopte een bal niet goed weg waardoor Vansteenkiste kon binnentrappen. Anne trapte na de rust de aansluitingstreffer binnen na een strafschop maar de 3-1 van Marselino deed de hoop op puntengewin voor Virton verdwijnen. Deinze blijft tweede in de Relegation Play-Offs met 43 punten.

RWDM laat geen steek vallen in de titelstrijd. De Brusselaars wonnen met 0-3 op het veld van Lierse Kempenzonen. Botella zorgde na negen minuten voor de 0-1. Biron dribbelde na een half uur alles en iedereen voorbij en zorgde met een indrukwekkende solo voor de dubbele voorsprong. Hazard deed kort na de rust de boeken volledig toe met een afstandsschot. Dankzij de 0-3-zege blijft RWDM de leider in de Promotion Play-Offs.

Beveren blijft het vuur aan de schenen leggen van de leider. De Waaslanders deden hetzelfde als RWDM en wonnen met 3-0. Mbokani trapte vroeg in de tweede helft de 1-0 binnen tegen Beerschot. De 2-0 kwam er via de voet van topschutter Barry, die zijn achttiende van het seizoen binnentrapte. Mbokani gaf de assist voor de 2-0 en trapte de 3-0 opnieuw zelf binnen. Beveren blijft zo op één punt van RWDM in het klassement.