Emma Plasschaert zakt van twee naar vijf na tweede dag van de Olympische zeilweek in Hyères

Sport | Emma Plasschaert is dinsdag op de tweede dag van de olympische zeilweek in het Franse Hyères-Toulon van de tweede naar de vijfde plaats gezakt in de enige race in de ILCA 6.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 29-jarige West-Vlaamse werd gediskwalificeerd voor een valse start en scoorde daardoor de slechtst mogelijke score van 48 punten. De tweevoudige wereldkampioene, die nu zes punten heeft, speelde zo een joker kwijt die ze voor een slechtste score kan inzetten, waardoor dat resultaat niet meegerekend wordt.

De Amerikaanse Charlotte Rose gaat in de ILCA 6 aan de leiding met de topscore van twee punten dankzij twee overwinningen. Eline Verstraelen, de andere Belgische in de ILCA 6, staat zestigste met 55 punten na haar 31e plaats op dinsdag.

In de ILCA 7 schuift William De Smet tien plaatsen op naar de 37e plaats dankzij zijn elfde en twaalfde plaats in de blauwe groep. De 49er FX races gingen door te felle wind op maandag pas dinsdag van start. Isaura Maenhaut en Anouk Geurts behaalden de 21e en zevende plaats in de blauwe groep en staan nu 25e in het klassement. In dezelfde reeks bij de mannen staan Yannick Lefebvre en Jan Heuninck op de 58e plaats. Zij werden zestiende in de eerste regatta van de gele groep, maar deden niet mee aan de volgende twee. In de Nacra 17, waar drie Belgische duo's aan deelnemen, werd er dinsdag geen race gehouden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top