Legt Lukaku de Serie A dit weekend in zijn definitieve plooi?

Sport | In tal van Europese competities is het nog niet duidelijk wie kampioen zal spelen. In de Serie A is dat wel het geval: daar staat Napoli op een zucht van de titel en zijn derde scudetto ooit. Of de club volgend weekend ook de titel pakt, zal mede afhangen van… Romelu Lukaku.

Door Pickx

Deel dit nieuws

SSC Napoli staat op een zucht van de titel. De voormalige club van Dries Mertens staat autoritair op kop in de Serie A en heeft 17 punten voorsprong op de nummer twee uit de stand: Lazio Roma. Napoli moet nog zeven wedstrijden spelen, maar als het dit weekend wint tegen Salernitana (en Lazio verliest tegen Inter) is de titel wel al binnen.

Lukaku opnieuw paraat

Normaal gezien moet Napoli middenmotor Salernitana makkelijk over de knie kunnen leggen. Als de Napolitanen daar zaterdag in slagen, zullen ze met argusogen naar de wedstrijd Inter Milaan - Lazio Roma kijken. De uitslag van die wedstrijd zal immers bepalen of er zondag ook een volksfeest in Napels kan en mag losbarsten.

Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Lazio wil zijn tweede plaats veiligstellen, terwijl Inter zijn plek wil verdedigen die recht geeft op een ticket naar Europa. Internazionale staat momenteel zesde in Serie A en heeft een ticket voor de Conference League beet. De club uit Milaan wil echter meer: een ticket voor de Europa League, bijvoorbeeld. Dat zagen we vorig weekend bijvoorbeeld. Toen wist Inter Empoli immers met 0-3 te verslaan. Romelu Lukaku trof in die wedstrijd twee keer raak en toonde zich ook paraat voor de eindsprint van de competitie.

Splijtzwalm in de Serie A?

Lukaku lijkt ook weer de oude te zijn. De Rode Duivel was aanwezig, gaf een assist en wist twee keer de weg naar het doel te vinden. Zijn twee doelpunten zullen hem rust in het hoofd brengen, want het was al 253 dagen geleden dat Big Rom een veldgoal had gemaakt in de Italiaanse competitie. Al moet gezegd worden dat Lukaku de voorbije weken wel al beslissend is geweest door bijvoorbeeld een belangrijke penalty te scoren.

Na de partij klonk Big Rom danig opgelucht. “Ik had dit nodig. Ik krijg steeds meer vertrouwen in mijn individuele acties en in de wedstrijden op zich. Dit voelt goed na de eerste zware blessure uit mijn carrière”, aldus de Rode Duivel aan Sky Sport. Het valt evenwel nog af te wachten of Lukaku ook volgend seizoen de clubkleuren van Milan zal verdedigen. Volgens geruchten zouden de bonzen van Inter willen besparen en Romelu Lukaku van de hand willen doen.

Maar voordat die knoop wordt doorgehakt, moet de partij tegen Lazio Roma tot een goed einde worden gebracht. Lazio beging vorige week een slippertje, maar is toch geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Een van de absolute sterspelers van het team luistert naar de naam Mattia Zaccagni. Dat is een 27-jarige vleugelspeler die dit seizoen al 10 goals en 5 assists op zijn naam heeft staan en ondertussen ook het hof wordt gemaakt door tal van Europese topclubs. We zijn met z’n allen benieuwd of hij de plannen van Inter, Lukaku en Napoli zal dwarsbomen…

Het programma van speeldag 32 in de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 29 april

Maandag 30 april

Volg de Serie A het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top