Emma Plasschaert opent met tweede plaats de Olympische zeilweek in Hyères

Sport | Emma Plasschaert heeft haar start niet gemist in de 54e editie van de Olympische Zeilweek in het Franse Hyères. Na twee races in de ILCA 6 staat ze op de tweede plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

De voormalige tweevoudig wereldkampioene kwam maandag als tweede en vierde binnen in de blauwe groep. Met 6 punten moet ze alleen de Canadese Sarah Douglas (3 punten) voor zich dulden. Eline Verstraelen werd in de gele groep 37e en 24e en staat met 61 punten voorlopig op de 58e plaats.

In de ILCA 7 eindigde William De Smet in de blauwe groep als vijftiende en zestiende. Met 31 punten is hij 47e.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts kwamen in de 49er FX niet in actie wegens te veel wind.

In de Nacra17 nemen drie Belgische duo's deel. Zij werkten maandag een race af. Lucas Claeyssens en Mira Vanroose staan 17e, Kwinten Borghijs en Lieselotte Borghijs 31e en Arthur De Jonghe en Janne Ravelingien 34e.

Nog tot zaterdag worden in de ILCA 6 en 7 tien races en een medalrace gehouden. In de 49erFX en de Nacra 17 staan vijftien races en medalrace op het programma.

De Olympische Zeilweek is één van de belangrijkste Europese wedstrijden op de kalender. Eerder deze maand werd Plasschaert zesde tijdens de Trofeo Princesa Sofia in het Spaanse Palma de Mallorca, De Smet eindigde er als negende en Maenhaut/Geurts zevende.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top