Heel wat ex-1B'ers keren met Patro Eisden via grote poort terug naar de profs

Sport | Patro Eisden Maasmechelen verzekerde zich afgelopen weekend van een plekje in de Challenger Pro League (seizoen 2023-2024). Met Stijn Stijnen hebben de Limburgers een bekend uithangbord binnen het Belgische voetbal; maar in zijn zog krijgen er ook heel wat 'oude bekenden' de kans om zich opnieuw te meten bij de profs. Al is het natuurlijk nog afwachten wie uiteindelijk mee de stap naar 1B zal maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Momenteel spelen er bij Patro maar liefst negen spelers die tussen de oprichting van 1B (2016) en nu al in de reeks actief waren. De bekendste is allicht Tom Pietermaat. De middenvelder was jarenlang een van de publiekslievelingen bij Beerschot, maar besloot om andere oorden op te zoeken na de pijnlijke degradatie van vorig seizoen.

Met Kevin Kis speelt er ook nog een heus 1B-boegbeeld bij Patro. De verdediger speelde tussen 2016 en 2022 onafgebroken in de reeks en verdedigde daarbij de kleuren van KSV Roeselare, Union SG en Lommel SK. Afwachten of de 32-jarige Waal deze zomer mee een rentree maakt in de Challenger Pro League. Met Yassin Guerorui en Sam Valcke spelen er trouwens nog twee ex-Lommelaren in Maasmechelen. Ook ouderdomsdeken Wouter Corstjens (36) heeft een recent verleden in 1B bij Lommel (én natuurlijk ook bij Westerlo).

Ook Romain Ferber zal ongetwijfeld nog een belletje doen rinkelen. De spits maakte enkele jaren geleden nog goals bij Union en verzeilde vorige zomer - via Francs Borains en Mandel United - bij Patro waar hij met twaalf goals een mooi aandeel heeft in de promotie.

Tot slot speelden ook Simon Bammens (ex-Westerlo), Keano Vanrafelghem (ex-Club NXT) en Mehdi Bounou (ex-OHL) in het verleden al in 1B. Al waren hun passages iets minder opvallend.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top