De Decker (Beveren) roept op tot 'sportieve fierheid' bij tegenstanders in de titelstrijd

Sport | SK Beveren deed zaterdag opnieuw wat het moest doen om kans te blijven maken op de titel. De Waaslanders wonnen met 3-0 van Beerschot, maar omdat concurrent RWDM ook een 0-3 zege boekte op het veld van Lierse blijft het verschil tussen de twee titelpretendenten nog steeds één punt (in het nadeel van Beveren).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl Beveren pas in de tweede helft afstand kon nemen van de bezoekers van het Kiel, maakte RWDM al in de eerste helft korte metten met de Lierse scherprechterambities. En zo is er alweer een speeldag voorbij waardoor vooral RWDM alweer een stapje dichter is gekomen bij de titel. Beverencoach Wim De Decker stapte dan ook met een ietwat wrang gevoel het veld af ondanks de 3-0 overwinning van zijn team.

“De laatste zeven matchen leverden ons 19 punten op”, vertelde Wim De Decker na afloop bij Het Laatste Nieuws. “We kunnen niet meer doen dan wat we aan het doen zijn. Maar ook RWDM laat dus weinig liggen. Het is terecht dat wij met zijn twee een stuk voor liggen op de rest. Jammer dat er straks maar één van de twee kan promoveren. We gaan er alleszins alles aan om die promovendus worden.”

Maar dan moet Beveren dus wel nog altijd blijven hopen op een misstap van RWDM. De Brusselaars spelen nog tegen de twee beloftenteams (Club NXT en RSCA Futures) en bij die twee teams is het de laatste weken vaak koffiedik kijken met welk elftal ze aan de aftrap komen. "Ik hoop dat alle andere ploegen de sportieve fierheid blijven opbrengen om er vol mee te gaan, zowel tegen Beveren als tegen ons" aldus De Decker. "Zo hoop ik dat Club Brugge nog twee keer met hun sterkst mogelijke ploeg zal aantreden. Al was dat de laatste weken dus niet het geval."

Beveren speelt zelf ook nog tegen Lierse (uit) en Club NXT (thuis).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top