Herboren Juve vindt stilaan zijn trots terug

Sport |

Het Italiaanse voetbal beleeft hoogdagen: liefst vijf clubs uit de Serie A zijn straks actief in de halve finales van de drie Europese bekercompetities. Om de Italiaanse clubs wekelijks op de voet te kunnen volgen, zit je nergens beter dan bij Pickx+ Sports. Met dit weekend bijvoorbeeld live de topper tussen Juventus en Napoli.

Door Pickx

Deel dit nieuws

AC Milan en Inter in de Champions League. AS Roma en Juventus in de Europa League. Fiorentina in de Conference League. We zitten in het eindstadium van de Europese clubtoernooien en er blijven nog vijf ploegen uit de Serie A in de strijd. Goed mogelijk dus dat we begin juni -na de finale van de Champions League- concluderen dat alle drie de Europese bekercompetities door een Italiaanse ploeg werden gewonnen.

Het voert ons terug naar succesjaar 1990, toen werden de drie Europese bekers gewonnen door Italiaanse clubs. Nog steeds de enige keer in de geschiedenis van het Europese voetbal dat één land alle bekerwinnaars opleverde. AC Milan pakte de Beker der Landskampioenen (voorloper van de CL), Juventus won de UEFA Cup en Sampdoria de Beker der Bekerwinnaars (in een finale tegen Anderlecht).

Goednieuwsshow bij Juve

Juve zit na een woelige periode -vorig seizoen was de eerste keer sinds 2010/2011 dat het geen prijs won- eindelijk weer in een goede flow. In november vorig jaar werd schoon schip gemaakt in het bestuur, met onder andere het ontslag van voorzitter Andrea Agnelli en vice-voorzitter Pavel Nedved, en in de competitie konden ze dankzij het terugdraaien van een eerdere sanctie (15 punten aftrek voor vermeende financiële malversaties) in één ruk opklimmen tot de derde plek in het klassement. Met nog uitzicht op de tweede plek: Lazio staat amper 2 puntjes voor. Leider Napoli is gaan vliegen, zo lijkt het. Ondanks een vormdipje tellen de Napolitanen nog een relatief veilige voorsprong van 14 punten op de eerste achtervolger uit Rome.

Of maakt Juve het met nog acht speeldagen te gaan toch weer spannend? Komende zondag staan beide rivalen immers tegenover elkaar. Juve ontvangt de koploper in het eigen Allianz Stadium voor deze beruchte hate game uit het Italiaanse voetbal. Vooral voor de fans van Napoli is dat telkens dé afspraak van het jaar. Zij zien het als een identiteitsclash tussen het rijke Noorden en het arme Zuiden. Winnen tegen Juve bezorgt de spelers een heel jaar gratis pizza’s -zo mocht onder meer onze Dries Mertens ondervinden-, maar verliezen betekent dan weer dat je als speler beter enkele dagen niet op straat komt in het stadscentrum van Napels.

Twee prijzen?

Het lijkt erop dat Juventus met de terugkeer van succescoach Massimo Allegri in mei 2021 weer stilaan zijn oude, dominante zelf aan het worden is. Europees zit de trotse club uit Turijn, zoals eerder al vermeld, in de halve finales. De kans zit er dus nog dik in dat ze een Europa League op hun al indrukwekkende palmares kunnen bijzetten. Met 70 trofeeën zijn ze veruit de meest succesvolle Italiaanse club -AC Milan volgt met 49 prijzen op de tweede plek. Dan moet Juve in de halve finales wel eerst nog voorbij Sevilla geraken, een echte bekerspecialist in Europa.

Bovendien blijft het schema in deze laatste competitie weken bijzonder druk voor de Bianconeri, want ook in de Coppa Italia zijn ze nog in de running voor een trofee. Komende woensdag (26/4) staat de return in de halve finales op het programma, een clash met Internazionale. In de heenwedstrijd twee weken geleden draaide dat uit op een tumultueuze, intense partij gekruid met twee rode kaarten (onder andere eentje voor Romelu Lukaku) en een uitslag die alles openhoudt: 1-1. Er wachten de herboren Oude Dame cruciale weken op de weg naar eerherstel.

Het programma van de 31e speeldag in de Serie A op Eleven:

Zondag 23 april

Maandag 24 april

Volg de Serie A het hele seizoen lang, met zondag 23 april om 20u45 de clash tussen Juventus en Napoli, op de zenders van Eleven, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer weten over de Serie A?

Lees dan ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top