Wie kwalificeert zich voor de finale van de UEFA Youth League?

Voetbal | De finale van de UEFA Youth League kent dit jaar een verrassende winnaar! Het is de eerste keer dat deze vier teams nog in de running zijn voor de eindzege. De twee halve finales worden op vrijdag 21 april afgewerkt in het Zwitserse Genève.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eén van die ploegen die iedereen verrast, is AZ Alkmaar. Zij waren als kampioen van Nederland geplaatst voor de Youth League en ze speelden iedereen nadien op een hoopje. Mexx Meerdink en Ernest Poku zijn de twee uitblinkers van het team, want samen waren ze al goed voor 12 doelpunten in 5 duels. AZ wist Eintracht Frankfurt, FC Barcelona en Real Madrid telkens op zeer overtuigende wijze uit te schakelen.

De Nederlanders treffen om 13u Sporting CP in de halve finales. De Portugezen staan ook bekend vanwege hun uitstekende jeugdopleiding en zij wisten onder meer Ajax en Liverpool uit te schakelen. In de afgelopen negen jaar waren FC Porto en Benfica al de winnaars van de Youth League. Kan Sporting CP in hun voetsporen treden?

Twee verrassingen

In de andere halve finale vinden we het Kroatische Hajduk Split terug. Zij stuurden Shakhtar Donetsk, Manchester City en Borussia Dortmund huiswaarts. Een straffe prestatie. Om 18u moeten zij aan de bak tegen de Italiaanse grootmacht AC Milan.

De Italianen eindigden zonder nederlaag eerste in hun groep. Daarna wisten ze Rukh Lviv uit te schakelen en toonden ze zich de betere van Atlético Madrid, dat KRC Genk nog vlot wist te elimineren.

Het programma van de halve finales van de Youth League op Pickx+ Sports 1:

Vrijdag 21 april (halve finales)

Maandag 24 april (finale)
Volg de halve finales en de finale van de UEFA Youth League op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top