Volg de ontknoping van de reguliere fase in de Jupiler Pro League met Pickx Sports

Jupiler Pro League |

De 34ste en laatste speeldag van het reguliere seizoen in de Jupiler Pro League staat voor de deur, met nog steeds spanning in alle regionen van het klassement. Alle wedstrijden zijn deze zondag vanaf 18u30 te volgen, behalve Seraing - Westerlo en Sint-Truiden - Antwerp, waar niet veel meer op het spel staat. Volg de wedstrijden integraal via de zenders Pickx+ Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De inzet is hoog tot het einde van het reguliere seizoen. De Jupiler Pro League sluit dit weekend zijn eerste hoofdstuk af met de 34ste speeldag van het Belgisch kampioenschap. Vele verdicten zijn al bekend, maar de spanning blijft voor de meeste clubs uit onze vaderlandse hoogste klasse groot. Of het nu gaat om de Champion’s Play-Offs, de Europe Play-Offs of zelfs de strijd tegen degradatie.

Wie komt er als winnaar uit de bus?

Om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen worden de meeste wedstrijden zondag op hetzelfde tijdstip afgewerkt, om 18u30. Westerlo, verzekerd van de Europe Play-Offs, trekt eerst naar Seraing voor de (voorlopig) laatste wedstrijd van de Metallo’s in eerste klasse, terwijl Sint-Truiden, dat niets meer heeft om voor te spelen, Antwerp ontvangt, dat de reguliere fase beëindigt op de derde plaats.

De eerste twee plaatsen zijn voorbehouden voor Genk en Union, maar die staan nog niet vast. Union, dat naar KV Kortrijk trekt, staat twee punten achter op de Limburgers en kan dus de leiding nemen. De troepen van Wouter Vrancken, die het opnemen tegen Charleroi, willen de kans niet missen om hun Europese toekomst veilig te stellen als winnaars van het reguliere seizoen.

Wie haalt de play-offs?

Maar let op voor de Carolo’s in de Cegeka Arena, die vervaarlijk uit de hoek kunnen komen. De mannen van Felice Mazzu, die de degens kruist met een club waaraan hij geen goede herinneringen heeft, staan momenteel op de achtste plaats, die recht geeft op de Europe Play-Offs. De Henegouwers hebben evenveel punten als Cercle, één punt meer dan Anderlecht en twee meer dan OHL. Met andere woorden: een misstap is uit den boze.

Hogerop zijn KRC Genk, Union en Antwerp verzekerd van een plaats in de Champion's Play-Offs. Het valt nog af te wachten wie hen zal vergezellen. AA Gent, dat een pas gedegradeerd KV Oostende ontvangt, heeft alle troeven in handen om de top vier te halen. Maar de Buffalo’s voelt de hete adem van Club Brugge, dat op gelijke hoogte staat, en Standard, dat slechts één punt achterstand heeft.

Wie degradeert met Seraing en KV Oostende?

Om nog in hun droom te geloven, moet Standard winnen bij Oud-Heverlee Leuven, dat nog in de race is voor de Europe Play-Offs. Blauw-zwart ontvangt Eupen, dat in acuut degradatiegevaar verkeert. De Panda's zijn nog niet gered en tellen slechts één punt voorsprong op Zulte Waregem, de laatste degradant op dit moment.

Essevee komt thuis tegenover Cercle te staan. De Bruggelingen spelen nog voor een plaats in de top acht, maar de ploeggenoten van Zinho Gano hebben op papier een meer haalbare tegenstander dan Eupen. Door al deze omstandigheden heeft Anderlecht, dat in het Lotto Park KV Mechelen treft, misschien wel meer in handen dan ze denken. De Brusselaars zullen moeten winnen om hun seizoen in de Jupiler Pro League voort te zetten.

Het programma van de 34ste speeldag in de Jupiler Pro League:

Zaterdag 22 april

Zondag 23 april

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top