Het topseizoen van Iliman Ndiaye bij Sheffield United

Sport |

Ook al staat zijn naam niet op de lijst van genomineerden voor beste speler van het seizoen in de Engelse tweede klasse, toch speelt Iliman Ndiaye onmiskenbaar een grandioos seizoen. Bij Sheffield United presteert de 23-jarige Senegalese international als nooit tevoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Burnley van Vincent Kompany mag dan wel de Engelse tweede klasse hebben gedomineerd, de huidige runner-up blijft niet ver achter. Sheffield United ligt op koers om als tweede te eindigen en volgend jaar samen met The Clarets in de Premier League uit te komen. Dit mooie seizoen - dat extra glans krijgt door het parcours in de FA Cup, waar Sheffield aanstaande zaterdag in de halve finale tegen Manchester City aantreedt – is grotendeels te danken aan één man in het bijzonder: Iliman Ndiaye.

De Senegalese international, geboren in Rouen, speelt een geweldig seizoen bij The Blades. In 41 competitiewedstrijden heeft hij 13 doelpunten gemaakt en 7 assists gegeven. Een derde van de doelpunten van zijn team staat op naam van de aanvaller, die om de twee wedstrijden betrokken is bij een beslissende actie.

Niet de beste van het seizoen

Maar ondanks deze solide statistieken en hoogstaande prestaties gedurende het seizoen behoort de jongen, die zijn jeugd bij Olympique Marseille doorbracht, niet tot de genomineerden voor de prijs van beste speler van het seizoen. Vreemd, vindt Sheffield United-coach Paul Heckingbottom.

“Of er een betere speler is dan Iliman Ndiaye in de Championship dit seizoen? Nee, maar misschien zijn er geen mensen die kijken. Ik weet het niet”, reageerde hij laconiek. Hij minimaliseerde het ontbreken van zijn poulain en voegde eraan toe dat het hoofddoel nog steeds is om te promoveren, niet om individuele trofeeën te pakken.

Toptransfer deze zomer?

Terwijl de voetbalbond de Sheffield-speler vergeten lijkt, valt de Senegalees allesbehalve door de mazen van het net bij de scouts van de Premier League. De aanvaller wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Deze winter probeerde Everton hem al in te lijven. Maar Ndiaye sloeg het aanbod van The Toffees, die een moeilijk seizoen doormaken in de Premier League, beleefd af.

De international heeft op het WK in Qatar al voor sensatie gezorgd, dus is het niet verwonderlijk dat zijn naam wordt genoemd als mogelijke doelwit in de komende transferperiode. Maar Ndiaye zelf? Die droomt van een terugkeer naar Frankrijk. Hij heeft al gezegd dat hij ooit het shirt van Olympique Marseille wil dragen en daar wil uitgroeien tot een legende. Maar hij zou weleens kunnen bezwijken voor de lokroep van de Premier League.

Ondertussen moet Ndiaye de klus bij Sheffield klaren. De promotie dient zich aan, maar misschien ook een plaats in de FA Cup-finale.

Het programma van de halve finales in de FA Cup op Eleven Sports:

Zaterdag 22 april

Zondag 23 april

Volg de FA Cup het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, verkrijgbaar in de optie Pickx Sports van Proximus. 

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top