Roeselare-Maaseik wordt een langverwachte droomfinale

Sport | In de Lotto Volley League, het kampioenschap volleybal voor mannen, neemt Knack Roeselare het in de finale op tegen Greenyard Maaseik. Deze twee teams hebben het hele seizoen de Belgische competitie gedomineerd. Het belooft dus een spannende finalereeks te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Roeselare en Maaseik zijn aan elkaar gewaagd, zoveel staat vast. Al van bij de start van de competitie toonde de West-Vlaamse ploeg dat ze beter waren dan de rest, iets wat ze bevestigden door het reguliere kampioenschap ongeslagen te beëindigen. Tijdens de play-offs bewees Greenyard Maaseik op zijn beurt dat de ploeg zijn reputatie van titelfavoriet eer aandeed. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat beide ploegen het tegen elkaar zouden opnemen in de finale. Dat zal nu ook gebeuren: de twee bekampen elkaar in een best-of-five-duel waarbij drie zeges nodig zijn om de titel in ontvangst te nemen.

Favorietenrol voor Roeselare

Roeselare, dat de voorbije twee jaren de landstitel pakte, is niet verwonderlijk - favoriet in de pronostieken. De West-Vlaamse club eindigde zowel op het einde van de reguliere competitie als in de play-offs op kop, wat hen een thuisvoordeel geeft voor de finale. Roeselare heeft dan ook een uitzonderlijk seizoen achter de rug, ze wonnen immers hun 15e Beker van België en bereikten ook de finale van de CEV Cup, de tweede Europese volleybalbeker, waarbij ze hun Maaseikse concullega's versloegen.

Desondanks mag Roeselare niet denken dat de Limburgers een vogel voor de kat zijn. Zowel op het Europese strijdveld als in het Belgisch kampioenschap hebben ze het hun grote rivaal nooit gemakkelijk gemaakt. Zozeer zelfs dat Maaseik in maart, op de derde dag van de play-offs, Roeselare wist te verslaan in de Lotto Volley League. Deze Clásico belooft dan ook spektakel en spanning tot het einde.

De kalender van de finales in de Lotto Volley League op de zenders Pickx+ Sports : 

Vrijdag 28 april

  • Game 1: Roeselare - Maaseik (24-26,25-13,25-19,26-24)

Dinsdag 2 mei

  • Game 2: Maaseik - Roeselare (19-25, 25-19, 27-29,19-25)

Vrijdag 5 mei

Dinsdag 9 mei

Vrijdag 12 mei

Volg alle Lotto Volley League finalewedstrijden op de Pickx+ Sports tv-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:
Krabbelt Roeselare terug recht in Champion Play-off? 
Roeselare wacht warm onthaal bij Menen 
Roeselare lijdt eerste competitienederlaag tegen Maaseik

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top