De Decker blijft optimistisch na 1-1: "Ben ervan overtuigd dat er nog een ploeg punten laat liggen"

Sport | SK Beveren is er op het veld van titelrivaal RWDM niet in geslaagd om haar lot in eigen handen te houden. De Waaslanders speelden 1-1 gelijk en moeten zo op de laatste drie speeldagen hopen op puntenverlies van RWDM om alsnog de titel te pakken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beverencoach Wim De Decker komt zo in hetzelfde scenario als in 2016-2017; toen hij met Antwerp op Lierse jaagde in de strijd om de tweede periodetitel (en een plekje in de promotiefinale). Toen ging Antwerp in extremis nog over Lierse waarna het de promotiefinale tegen Roeselare won en naar 1A mocht. De rest is geschiedenis.

“Ik ben ervan overtuigd dat er nog een ploeg punten zal laten liggen”, vertelt De Decker in Gazet van Antwerpen. “Aan ons om ervoor te zorgen dat wij wel nog 9 op 9 pakken. Die twee verloren punten tegen ­Virton (de match werd toen op een bevroren veld afgewerkt, red.) ­zouden misschien wel eens zuur kunnen opbreken. RWDM is nu de favoriet, maar het geloof is er nog altijd. Het blijft zonde dat slechts een van deze twee ploegen kan promoveren. Die laatste drie wedstrijden worden heel ­speciaal. Ik spreek uit onder­vinding. De factor stress komt er nu nog meer bij kijken. Wij spelen nog twee keer thuis, wat in ons voordeel kan ­spelen.”

Beveren speelt nog thuis tegen Beerschot en Club NXT en moet tussendoor ook nog even naar het Lisp om Lierse te bekampen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top