Antwerp wil zijn perfecte palmares verderzetten, Mechelen moet alle zeilen bijzetten

Sport | De Elite Gold-fase van de BNXT League loopt langzaam ten einde en in deze fase staan de beste Belgische teams tegenover de beste Nederlanders. Voorlopig springt één team er met kop en schouders uit: Antwerp Giants.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met zeven zeges in zeven wedstrijden hebben de Giants een parcours om u tegen te zeggen tijdens deze tweede fase van de BNXT League. Afgelopen vrijdag wisten de Antwerpenaren Leeuwarden te verslaan met 68-87, waarbij Ferdinand Zylka en Thijs De Ridder de voortrekkers van dienst waren. Het is duidelijk dat Antwerp verdiend leider is van de Elite Gold-groep.

Uiteraard willen de Antwerpenaren tot op het einde elke wedstrijd met een zege beëindigen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de halve finales van de Belgische play-offs, maar ze hebben eveneens de titel van Belgisch kampioen in het vizier. Filou Oostende lijkt dit seizoen kwetsbaarder dan ooit tevoren, dus is het nu of nooit voor de Giants.

Mechelen verschalkt

Tot de zevende speeldag van de Elite Gold deelde Antwerpen hetzelfde puntenrecord als Mechelen met zes zeges. Maar afgelopen vrijdag werden de Mechelaars, vice-kampioen van België, verrast door Zwolle. Tot de rust ging alles voorspoedig voor de Kangaroos, die leidden met 37-46. Maar tot hun ontzetting moesten de Maneblussers vaststellen dat de Landstede Hammers na de koffie revanche namen.

Gesteund door 30 punten van Duje Dukan wonnen de Nederlanders uiteindelijk met 84-81 en bezorgden Mechelen hun eerste verlies in Elite Gold. Door dit verlies zag Mechelen zich voorbijgesneld door Oostende in het klassement. Om Antwerp onder druk te houden en nog enige hoop te hebben op een eerste plaats, zal Mechelen deze woensdag moeten zegevieren tegen Groningen. Het belooft dus een hevige strijd te worden.

Volg woensdag 19 april vanaf 20u15 de wedstrijd tussen Basket Mechelen en Donar Groningen en vrijdag 21 april vanaf 20u15 het duel tussen Giants Antwerp en ZZ Leiden op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top