D-Day: alles wat u moet weten over de clash tussen RWDM en Beveren

Sport | Straks is het eindelijk zover: competitieleider RWDM en titeluitdager SK Beveren kijken elkaar rechtstreeks in de ogen in een duel dat de titelrace in een definitieve richting kan duwen. In de aanloop naar de clash geven we jullie nog enkele interessante stats en nieuwtjes mee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo zijn beide teams werkelijk fenomenaal sterk in eigen huis. Zowel RWDM als Beveren verloren op de eigen grasmat amper zeven punten in de reguliere competitie en zijn nog steeds foutloos in de play-offs. Buitenshuis was RWDM - samen met RSCA Futures - de strafste in de reguliere competitie (13 verliespunten); maar in de play-offs boekte Beveren de beste uitresultaten. Zij verloren enkel op de eerste speeldag bij Club NXT en wonnen hun andere uitduels.

Heer en meester

Sinds de vorige confrontatie (op de Freethiel) won Beveren al haar duels terwijl ook RWDM enkel punten liet liggen bij Beerschot (1-1). Met doelsaldo's van +10 (RWDM) en +8 (Beveren) zijn ze in deze play-offs dan ook heer en meester.

Wie eerst scoort zal alvast een optie op de zege nemen. Want beide teams geven zelden een voorsprong uit handen. RWDM deed dat voor het laatst op Beveren; waar ze 0-1 voorkwamen maar toch met 2-1 verloren. Dat 'op voorsprong komen' is trouwens een constante in de raid die RWDM de laatste weken aan het plegen is. De Brusselaars scoorden in de laatste tien duels 9x de openingsgoal. Enkel Club NXT kon die reeks doorbreken (maar verloor die match uiteindelijk nog wel met 3-2).

In de play-offs hielden de twee titelpretendenten ook al 3x de nul en wonnen ze ook elk 3x een wedstrijd met meer dan één goal verschil. 

Verleden

In het recente verleden reisde Beveren 3x af naar het Edmond Machtensstadion. Bij de eerste passage won het met 1-3 (goals van Davis, Faucher en Maderner); maar in de twee daaropvolgende confrontaties nam RWDM de bovenhand met een 2-1 en een 3-1 zege.

Selecties

Beide trainers deelden zaterdag hun selecties mee voor de kraker en daarin zaten weinig tot geen verrassingen. RWDM moet het nog steeds doen zonder de geblesseerden Joffre en Claes terwijl Oulare in de ziekenboeg zit. Bij Beveren zijn Maderner en Trari nog steeds bezig aan hun (lange) herstel terwijl ook Van Damme er (alweer) niet bij is. Hij meldde dit keer ziek af.

Fans

Hoe dan ook lijken alle ingrediënten aanwezig om er een vurige topper van de maken. Niet in het minst omdat de fans natuurlijk massaal aanwezig gaan zijn om hun strijders aan te moedigen. Bij RWDM gingen er uiteindelijk zo'n 7000 tickets over de toonbank terwijl ook het bezoekersvak in een mum van tijd uitverkocht was. De Beverse aanhang kreeg 600 tickets.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top