SOS U23-teams in 1B: play-offs verlopen dramatisch slecht voor trio; Club NXT lijkt ook te kraken

Sport | Terwijl de beloftenteams in de reguliere competitie op regelmatige basis een gezonde portie lof over zich heen kregen als ze alweer eens de evenknie (of de betere) waren van de profteams; lijken de play-offs plots een lange lijdensweg te zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de Relegation play-offs slagen Jong Genk en SL16 FC er maar niet in om een genadeslag te geven aan rode lantaarn Excelsior Virton. Integendeel... door bijzonder matige resultaten van de twee beloftenteams kon Virton het duo weer mee in het degradatiebad trekken. Zaterdagmiddag kregen beide teams - via een onderling duel - een mooie kans om daar weer uit te geraken, maar geheel volgens de trend van de voorbije weken slaagden ze daar niet in: eindstand 0-0. Hierdoor krijgt Virton alweer een kans om het wagonnetje aan te haken bij het zwalpende duo.

Want zowel Jong Genk als SL16 FC wachten al sinds speeldag 2 van de Relegation play-offs op een nieuwe zege. Beiden begonnen sterk aan de play-offs met zeges tegen respectievelijk Deinze en Lommel; maar daarna zakten ze als een pudding in elkaar. Is het eerste seizoen bij de profs wat te lang voor de U23-teams?

Van knallen naar krasselen

Die vraag kan ook gesteld worden bij RSCA Futures. De beloften van Anderlecht maakten furore in de reguliere competitie en kwalificeerden zich dan ook verdiend voor de Promotion play-offs; maar na de kwalificatie brachten Stassin en co er plots helemaal niks meer van terecht. Futures speelde nog gelijk op de openingsspeeldag; maar verloor dan de vijf daaropvolgende matchen. In de drie laatste duels kregen ze zelfs telkens 4 goals om de oren. Straks wacht er een nieuwe kans tegen Lierse.

Club NXT toonde zich wél op de afspraak in de play-offs en ontpopte zich tot vaandeldrager van de beloftenteams. Maar ook bij de Brugse jonkies lijkt het vat plots af. Na de thuisnederlaag tegen Lierse volgde er vrijdag een ontnuchterende prestatie op het veld van Beerschot (4-0) waardoor de knappe derde plaats plots weer in het gedrang komt.

Samen kregen de vier beloftenteams al 47 goals binnen in deze play-offs (na 27 duels). Bij Club NXT en RSCA Futures maakt het allemaal natuurlijk niet zo heel veel meer uit; zij spelen volgend jaar weer gewoon in 1B. Maar als Jong Genk en SL16 FC zich niet snel gaan herpakken, dan dreigt er voor een van hen een historische degradatie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top