Geniet dit weekend van een goedgevuld motorsportmenu

Sport | Dit weekend vindt de derde ronde van het Superbike Wereldkampioenschap in Nederland plaats. Bij onze oosterburen kunnen we kijken naar de zevende en achtste ronde van het Formule E-seizoen in Berlijn. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Stoffel Vandoorne moet bevestigen in Berlijn

Het gaat de goede kant op met Stoffel Vandoorne. Nadat hij zijn eerste pole position van het seizoen te pakken kreeg in de zesde ronde van het Formule E-kampioenschap in Brazilië, eindigde de Kortrijkzaan uiteindelijk als zesde. Eerder haalde hij de zeven de en achtste plaats, wat bewijst dat de Belg langzaamaan op het niveau komt van zijn teamgenoot Jean-Eric Vergne bij DS-Penske.

Toch mag Vandoorne zich nog niet rijk rekenen, want als elfde in de rangschikking met 22 punten loopt hij flink achter op de kopman van de competitie Pascal Wehrlein (86 punten). Het volgende weekend in Berlijn, waar twee wedstrijden worden verreden, zal hij de kans krijgen om deze grote kloof te verkleinen. Maar hij zal ongetwijfeld concurrentie ondervinden van toppers als Jake Dennis en Nick Cassidy, de huidige nummer twee en drie in de rangschikking.

Volg de Formule E dit seizoen via Eurosport. De zevende manche kan je op zaterdag 22 april vanaf 15u op Eurosport 2 bekijken. Op zondag 23 april wordt de achtste manche ook vanaf 15u uitgezonden op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:
Stoffel Vandoorne start op pole in de de ePrix van São Paulo 
Zet wereldkampioen Bautista meteen de juiste toon? En kan Stoffel Vandoorne zijn seizoen nog redden?

Kan Alvaro Bautista in Nederland zijn derde zege op rij behalen?

Regerend wereldkampioen Alvaro Bautista beleeft een droomstart van het Superbike-seizoen. Als winnaar van de drie openingsraces in Australië verpletterde de Ducati-rijder opnieuw de concurrentie in Indonesië door twee zeges te behalen. Ondanks zijn kleine valpartij in de Superpole Race - missen is immers menselijk - heeft de Spanjaard nog steeds een voorsprong van 37 punten op de enige man die hem (nog) kan bijbenen: Toprak Razgatlioglu.

Een andere deelnemer om in de gaten te houden is Jonathan Rea. Hij liep in Mandalika opnieuw achterstand op en rekent erop in Nederland een inhaalbeweging te kunnen maken. Momenteel staat de Brit op de zesde plaats in het klassement met zijn Kawasaki. Hij moet drie Italianen voor hem dulden: Andrea Locatelli, Axel Bassani en Michael Ruben Rinaldi. Met dit talent in de competitie is het koffiedik kijken wie de eindmeet als eerste zal halen. Het belooft alvast een intense strijd om de podiumplaatsen te worden.

Je kan op zaterdag 22 april (race 1) en zondag 23 april (race 2) telkens vanaf 13u50 kijken naar de derde manche van het Wereldkampioenschap Superbike op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Zet wereldkampioen Bautista meteen de juiste toon? En kan Stoffel Vandoorne zijn seizoen nog redden?
Nieuw seizoen gaat van start in Bahrein, met wereldkampioen Max Verstappen op de pole

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top