Waarom Romelu Lukaku zo mysterieus blijft over de oorsprong van zijn viering

Sport | Romelu Lukaku, doelpuntenmaker in de heenwedstrijd van de Champions League-wedstrijd tegen Benfica, vierde zijn treffer zoals hij al weken doet bij Inter en België. Hij houdt de hand tegen het hoofd zoals bij de militairen en houdt de vinger voor de mond. Wat betekent deze viering?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Internazionale won dinsdagavond met 0-2 op het veld van Benfica. Romelu Lukaku, die na ruim een uur mocht invallen, scoorde de tweede goal van Inter via de penaltystip. Daardoor speelden de Italianen een zeer goed resultaat bij elkaar voor de terugwedstrijd in Milaan. De halve finale lonkt voor Inter.

Voor Lukaku was het toch al zijn derde doelpunt in vier Champions League-wedstrijden. Hij miste vijf duels op het kampioenenbal wegens blessures. ‘Big Rom’ was ook vaak invaller en scoorde gemiddeld om de 28,7 minuten. Lukaku zal maar al te graag de criticasters de mond snoeren, want de afgelopen weken was de kritiek enorm na enkele grote missers in de Serie A.

Uitleg aan het einde van het seizoen

Romelu Lukaku was in de achtste finales ook al bijzonder belangrijk tegen FC Porto. Lukaku vierde zijn doelpunt zoals hij al een tijdje doet. Hij combineerde een militaire groet met een vinger voor zijn mond. Niemand weet wat de verklaring is voor deze viering. "Het is een geheim, ik zal het aan het einde van het seizoen onthullen", antwoordde de 29-jarige spits in de mixed zone lachend na de zege in Lissabon.

Onlangs werd Lukaku vreemd genoeg uitgesloten, na een tweede gele kaart, voor deze viering tegen Juventus. Hij reageerde toen op de racistische gezangen van de fans van de Oude Dame. Maar deze manier van juichen liet Lukaku al een tijdje noteren. Mogelijk is deze viering een antwoord op de kritiek die altijd om de hoek loert voor de Belgische topspits. De ex-spits van Anderlecht kreeg in zijn beginjaren ook veel kritiek bij de nationale ploeg, maar met zijn fantastische prestaties legde hij iedereen het zwijgen op.

Bij Inter zou zijn relatie met Simone Inzaghi, die maar niet echt kan kiezen tussen Edin Dzeko en Romelu Lukaku, niet optimaal zijn. De coach was na enkele missers kritisch voor Lukaku. Door zijn mysterieuze viering blijft Lukaku dus voor ‘nieuws’ zorgen en met een schitterend seizoenseinde kan hij alle criticasters de mond snoeren.



Het programma van de kwartfinales van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 12 april

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Tijdens de Multi Live-uitzending kan je ons interview met Charles de Ketelaere bekijken.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top