Ons elftal van de week

Sport |

De strijd om promotie en degradatie is nog lang niet beslist, ook na zes speeldagen in de play-offs blijft het razend spannend.

Sinds de overwinning op speeldag één van de play-offs kon Jong Genk niet meer winnen. In de laatste vijf wedstrijden scoorden de Limburgers maar twee keer. Thuis tegen Dender werd opnieuw verloren. Bij Dender draaide de doelpuntenmolen beter. Çukur legde er twee in het mandje. Lallemand gaf de assist voor de eerste, de tweede van Çukur kwam er op aangeven van Marzo, die ook een prima wedstrijd speelde. Hens pakte eerder in de wedstrijd uit met een prachtige trap voor de 0-2. Een eigen doelpunt van Et Taïbi in het slot legde de 0-4-eindstand vast.

Het belooft nog een spannende strijd te worden voor degradatie. SL16 FC, de voorlaatste in de stand, verloor van Deinze en heeft slechts drie punten voorsprong op rode lantaarn Virton. Hendrickx en Staelens blonken uit bij Deinze. Hendrickx serveerde de perfecte assist voor de 0-1 van Mertens na een half uur spelen. In de tweede helft gaf hij opnieuw een assist, ditmaal vanop een vrije trap, die via het hoofd van Koné tegen de touwen landde. De 1-2 van Brrou kon geen puntengewin inluiden voor SL16 FC.

Club NXT won vier van zijn eerste vijf wedstrijden in de Promotion Play-Offs maar verloor afgelopen weekend voor de tweede keer. Lierse Kempenzonen pakte de drie punten. Club NXT moest al na tien minuten met een man minder verder na een rode kaart voor Pérez. Van Acker zorgde voor het meeste gevaar bij Lierse Kempenzonen. De kapitein besliste ook zelf de wedstrijd met een plaatsbal na iets meer dan een uur spelen. Ook Laes speelde een goede wedstrijd bij de bezoekers, maar dat resulteerde niet in doelpunten. Het bleef 0-1 in Club NXT – Lierse Kempenzonen.

Beveren blijft de druk op leider RWDM opvoeren. Met een 4-1-zege tegen RSCA Futures mochten de Waaslanders voor één dag proeven van de koppositie. Het vizier bij Beveren werd pas na de rust op scherp gezet. Michez opende kort na de pauze de score voor de Brusselaars. Barry toonde met zijn zeventiende van het seizoen de weg voor Beveren. Mbokani tekende voor de belangrijke 2-1. Ismaheel en Everton dikten de score nog aan tot 4-1 in de laatste tien minuten.

Virton vecht volop tegen de degradatie en leek een punt thuis te kunnen houden tegen Lommel. Maar een eigen doelpunt van Vinck in het slot zorgde alsnog voor een thuisnederlaag tegen Lommel. Doelman Sadin leek op weg naar een welverdiende clean sheet. De doelman pakte uit met enkele prima reddingen maar moest zich toch gewonnen geven door het eigen doelpunt. De vreugde bij De Grand en Vansca, de uitblinkers aan Lommelse zijde zal er niet minder op zijn.

Aan uitblinkers geen gebrek bij RWDM. Camilo, De Sart, El Ouahdi en Hazard konden de harten van onze experts veroveren. Biron kopte al na vier minuten de 1-0 binnen, drie minuten later verdubbelde Hazard de score. Een eigen doelpunt van Konstantopoulos zorgde voor de 3-0 aan de rust. Beerschot kon geen vuist meer maken en Hazard zorgde in het slot met een hard schot voor de 4-0. RWDM blijf zo de leider in de Promotion Play-Offs.