Als RWDM en Beveren hun competitieresultaten herhalen in vier slotduels; dan is de titel voor... Beveren

Sport | Komend weekend staan titelkandidaten RWDM en SK Beveren loodrecht tegenover elkaar in wat voor velen dé match is die zal beslissen over de titelstrijd. Vooral bij winst van RWDM zou het pleit wel eens beslecht kunnen zijn. Maar als we de resultaten van de reguliere competitie als referentie nemen, dan zou dat toch niet helemaal het geval zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanzelfsprekend is de context helemaal anders in volle titelstrijd dan bij vier losse duels op vier verschillende momenten in de reguliere competitie; maar toch zijn de resultaten van toen misschien wel een leuke indicatie van hoe het zou kunnen verlopen.

9 vs. 7

En uit die resultaten van de reguliere competitie blijkt dat Beveren het beter deed dan RWDM; ondanks een verliesmatch in het Edmond Machtensstadion. Beveren verloor in de reguliere competitie met 3-1 in Molenbeek, maar pakte in de drie andere matchen wel 9 op 9. De Waaslanders wonnen thuis van Beerschot (2-0) en Club NXT (1-0) terwijl er ook nog een zware uitzege werd geboekt bij Lierse (1-5).

Voor RWDM liep het wat minder bij de laatste confrontaties met Lierse (uit), Club NXT (uit) en RSCA Futures (thuis). Op het Lisp werd er wel nog gewonnen (1-2), maar op bezoek bij NXT (2-1 verlies) en thuis tegen RSCA Futures (2-2) liep het wat minder. Zeven op twaalf dus voor de huidige competitieleider.

Geen wetenschap

Als we dan de negen punten van Beveren en de zeven punten van RWDM mee in rekening brengen met de huidige ranking, dan eindigt RWDM op 66 punten en Beveren op 67. Een interessante conclusie. Maar zoals we reeds zeiden is voetbal alles behalve een logisch gegeven en zijn repetitieve uitslagen eerder uitzondering dan regel. Afwachten dus wie beter / slechter doet en wie uiteindelijk met de titel aan de haal gaat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top