Charles De Ketelaere en Romelu Lukaku krijgen mogelijk gezelschap van 'vergeten Belg'

Serie A | In België wordt het Italiaanse voetbal uiteraard met argusogen gevolgd door de aanwezigheid van spelers als Romelu Lukaku, Charles De Ketelaere, Alexis Saelemaekers, Divock Origi en Aster Vranckx. De kans is reëel dat zij volgend seizoen het gezelschap krijgen van een extra landgenoot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jari Vandeputte speelt dit seizoen voor de Italiaanse derdeklasser Catanzaro. Daar kent hij een fantastisch seizoen met 11 doelpunten en ook nog eens 20 assists in 34 competitiewedstrijden. Het is dan ook geen toeval dat volgens Italiaanse media eersteklasser Udinese in hem een mogelijke versterking ziet voor komend seizoen. De 27-jarige Belgische aanvaller ligt nog tot medio 2025 onder contract en heeft volgens Transfermarkt een marktwaarde van 700.000 euro.

Verleden bij AA Gent

Vandeputte speelt al sinds de zomer van 2017 in Italië. Voordien was hij aan de slag bij AA Gent, Roeselare en FC Eindhoven. Bij AA Gent mocht hij in totaal zeven keer opdraven voor het eerste elftal, maar de grote doorbraak wist hij niet te versieren. Hij bleef er steken op één assist.

Na een uitleenbeurt aan Roeselare trok hij definitief naar FC Eindhoven, waar hij zich met 6 goals en 12 assists in 60 wedstrijden in de kijker speelde van Viterbese. In Italië werkte Vandeputte verder aan zijn carrière en wist hij gestaag progressie te maken. Bij de Italiaanse derdeklasser presteerde hij goed en in 2019 mocht hij een stap hogerop zetten richting Vicenza, dat in de Serie B uitkwam.

Serie A of Serie B?

Zijn avontuur in de Italiaanse tweede klasse was geen groot succes met amper 1 goal in 28 partijen. Hij werd uitgeleend aan derdeklasser Catanzaro en zij kochten hem vorige zomer voor 200.000 euro definitief over nadat hij er vorig jaar ook al goed was voor 7 goals en 17 assists in 38 wedstrijden. Zijn definitieve transfer was een schot in de roos, want dit seizoen doet hij zelfs nog een stuk beter.

Vandeputte is met zijn 11 goals en 20 assists aan een fantastisch seizoen bezig en zijn team wist na 36 speeldagen al 93 punten te verzamelen. Zij zijn al zeker van promotie naar de Serie B. De vraag is of Vandeputte, die in het verleden ook jeugdinternational was van België, de overstap zal maken. Mogelijk krijgt hij een uitgelezen kans om in de Serie A te spelen en een kinderdroom te laten uitkomen. Of kloppen er weldra ook nog Belgische clubs aan voor deze 'vergeten' Belgische aanvaller?

Het programma van speeldag 30 in de Serie A via Eleven:

Zaterdag 15 april

Zondag 16 april

Volg de Serie A het hele seizoen lang, met zaterdag 15 april onder meer Inter - Monza om 20u45 op Eleven 3, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top