Arnaud Bodart en Standard maken reputatie van 'giant killer' waar

Sport | De 32ste speeldag van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons en het is tijd om onze conclusies te trekken. Pickx Sports heeft de speler, het doelpunt en het cijfer van het weekend vastgelegd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Speler van het weekend: Arnaud Bodart

Standard is nog steeds in de running voor de top vier. Twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie staan de Rouches op een zesde plaats op drie punten van AA Gent en Club Brugge. De mannen van coach Ronny Deila zorgden er nog maar eens voor dat een topclub schade opliep in de Vurige Stede. KRC Genk, dat al weken op de dool is, vond geen antwoord op de Luikse furie.

Na Antwerp, Anderlecht en Club Brugge ging zo ook Racing Genk onderuit in Luik. Standard scoorde twee keer in zes minuten via Philip Zinckernagel, maar in doel was er ook de uitmuntende Arnaud Bodart die weer de nul wist te houden. De Belgische doelman pakte uit met een aantal goede reddingen, maar had ook geluk toen een strafschopfout op Anouar Ait El Hadj werd geannuleerd wegens voorafgaand buitenspel.

Doelpunt van het weekend: Damien Marcq

Het was weer prijs in ‘Mazzu Time’. Sporting Charleroi boekte in de extra tijd zijn derde zege op rij tegen Zulte Waregem. Daardoor staan ze na 32 speeldagen op een achtste plaats. De Zebra’s konden tegen Essevee met 3-2 winnen nadat Damien Marcq met een prachtig geplaatst schot in de 96ste minuut de winnende treffer wist te scoren. Cijfer van het weekend: 1

RFC Seraing is de eerste club die officieel degradeert uit onze Jupiler Pro League. De nederlaag op het veld van Club Brugge was het genadeschot voor de Luikenaars. Twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie zijn Zulte Waregem en KV Oostende de grote kanshebbers om Seraing te vergezellen richting Challenger Pro League. KAS Eupen is de enige ploeg die nog moet vrezen. Volgende week staat Eupen-Zulte Waregem op het programma en dat is een cruciale wedstrijd in de strijd om het behoud. Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top