Mertens (Deinze) vindt de weg naar doel terug na moeilijk seizoen: "Hoop nog dubbele cijfers te halen"

Sport | KMSK Deinze boekte vrijdagavond een belangrijke 1-2 overwinning bij SL16 FC. De Oost-Vlamingen nemen zo (voorlopig?) de eerste plaats in de Relegation play-offs over van Lommel SK en lijken dan toch nog met een goed gevoel richting seizoenseinde te gaan. Exponent van dat goede gevoel is ongetwijfeld Lennart Mertens; die na een moeilijke winter nu voor de tweede week op een rij zijn team op weg zette naar de zege.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mertens scoorde zowel thuis als uit tegen SL16 FC de openingsgoal voor de Tigers. Het waren meteen zijn eerste en tweede goal voor Deinze na zijn terugkeer vanuit The Nest. En die goals deden extra deugd na zijn moeilijke seizoen bij Club NXT én zijn jammerlijke blessure na zijn terugkeer naar Deinze. "Het was inderdaad wat een kwakkelseizoen voor mij. Maar als je dan eindelijk weer kan scoren, dan doet dat veel deugd. Zo'n bal die over de lijn rolt... of je nu vijf of dertig jaar bent; dat blijft toch het beste gevoel dat je als voetballer kan hebben", lacht Mertens.

Dubbele cijfers en 1e plek

En dat gevoel zou de sterke spits graag noch enkele keren beleven dit seizoen. "Mijn doel is om ieder seizoen in de dubbele cijfers te eindigen. Momenteel zit ik aan zeven goals; dus ik heb nog wel wat werk voor de boeg. Maar ook met de ploeg hebben we nog een duidelijk doel voor ogen. We willen heel graag die eerste plaats pakken in de Relegation play offs en dan kunnen mijn goals natuurlijk helpen."

Toch was die eerste plaats in de degradatiepoule niet meteen het doel dat de nieuwe eigenaars voor ogen hadden. Maar volgens Mertens ziet de toekomst van de club er wel rooskleuriger uit. "Ik denk dat dit seizoen een soort reality check was van wat 1B eigenlijk is en daar kunnen ze nu verder op bouwen. De eigenaars hebben alvast alles voorhanden om er hier een schitterend project van te maken en ik wil daar heel graag aan meehelpen."

RWDM pakt de titel

Intussen stoomt de Challenger Pro League door naar de apotheose rond de titel én de degradatie. We polsten bij de ervaren Mertens eens naar zijn pronostiek op beide fronten. "Ik denk dat RWDM gaat promoveren omdat zij het beste collectief hebben. In de degradatiestrijd gaat het nog heel erg spannend worden. SL16 FC, Jong Genk en Virton moeten nog hard knokken, maar ik zie Virton zich nog wel handhaven."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top