Seraing keert na twee seizoenen terug naar 1B: deze spelers waren er bij de promotie ook bij

Sport | Vrijdagavond is het doek gevallen voor RFC Seraing. De Luikse club moet na twee (moeilijke) jaren in 1A terug naar de B-reeks van ons profvoetbal. Daar maakten ze in het seizoen 2020-2021 grote furore met aanvallend en aantrekkelijk voetbal. Maar wat schiet er nog over van de ploeg die toen 55x scoorde in 28 duels en enkel het - toen al - ongenaakbare Union voor zich moest dulden?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De absolute uitblinker van toen - Metz-huurling Georges Mikautadze - speelt alvast niet meer bij Seraing. De aanvaller kon de stap zetten naar het A-elftal van Metz en maakt tegenwoordig heel wat goals in de Ligue 2. Dat doet hij trouwens samen met zijn luitenant van toen; Ablie Jallow. Maar ook andere sterkhouders zoals Théo Pierrot (Lommel), Danijel Milicevic (gestopt), Abdel Al Badaoui (Al Kharaitiyat), Iebe Swers (KV Mechelen), Brahim Sabaouni (FAR Rabat), Wagane Faye (La Louvière) en Yahya Nadrani (Wydad Casablanca) maakten hun kastje inmiddels leeg in het Stade du Pairay.

Maar toch zijn er nog wel wat jongens van toen die nog steeds de dienst uitmaken bij Les Métallos. Zo spelen Metz-huurlingen Guillaume Dietsch en Sami Lahssaini nog steeds voor de Luikse club; al is het natuurlijk afwachten wat moederclub Metz zal beslissen nu Seraing terug naar 1B moet.

Ook clubicoon Gérald Kilota voetbalt nog steeds in Seraing. De winger vertoeft al sinds 2016 in het Stade du Pairay, maar verloor dit seizoen wel zijn basisplaats. En ook voor een andere voormalige 1B-smaakmaker Antoine Bernier was het geen al te best seizoen nadat hij in januari uitviel met een pubalgie.

Daarnaast waren ook reservedoelman Timothy Galjé en Elias Spago (nu op uitleenbeurt bij Virton) er destijds ook al bij terwijl ze nu dus nog steeds onder contract liggen bij Seraing. Wie van hen volgend jaar een rentree maakt in 1B, zal nog moeten blijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top