Wie kruipt er in de huid van de 'Barbie'-personages?

Films | 'Barbie', de eerste film van Mattel, is nu al de talk of the town. De prent verschijnt nochtans pas op 20 juli. Regisseur Greta Gerwig beschikte over een vijfsterrencast. Pickx laat je kennismaken met de vele kleurrijke personages. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Margot Robbie in de hoofdrol van Barbie

De Australische schone Margot Robbie speelt het hoofdpersonage Barbie. In de film wordt ze uit 'Barbie Land' gezet omdat ze niet volmaakt genoeg is, waardoor ze op avontuur gaat in de echte wereld met haar vriendje Ken. Een rol die op het lijf geschreven staat van de actrice, die de film ook mee produceert.

Haar gesmaakte rol in 'The Wolf of Wall Street' van Martin Scorsese stuwde Robbie naar een sterrenstatus in Hollywood. Sindsdien rijft ze de ene na de andere hoofdrol binnen in blockbusters, zoals de rol van Harley Quinn in het DC Extended Universe, Sharon Tate in Quentin Tarantino's 'Once Upon a Time in Hollywood', en de controversiële kunstschaatsster Tonya Harding in de biopic 'I, Tonya', die haar de eerste van twee Oscarnominaties opleverde.

Ryan Gosling als Ken

Ken is het vriendje van Barbie. We hebben al een glimp gezien van Gosling in de rol, met zijn platinablonde haar en denim vest. Nadat hij naam maakte in Disney Channels 'The Mickey Mouse Club' speelde Gosling in een aantal kaskrakers en indiefilms. De Golden Globe-winnaar blonk de afgelopen jaren uit in 'The Notebook', 'Blade Runner 2049', prijsbeest 'La La Land', 'Blue Valentine', 'Crazy, Stupid, Love', 'Drive', 'The Place Beyond the Pines', 'The Big Short', 'The Nice Guys' en 'First Man'.

Will Ferrell als CEO van het speelgoedbedrijf

De CEO van het speelgoedbedrijf dat Barbies en Ken-poppen produceert wordt gespeeld door Will Ferrell. Hij verscheen van 1995 tot 2002 in 'Saturday Night Live' en speelde sindsdien hoofdrollen in een resem komedies, waaronder de 'Ron Burgundy'-filmreeks, 'The Other Guys', 'Step Brothers' en de geest in 'Spirited'.

Michael Cera als Allan

Allan, oorspronkelijk in de markt gezet als 'Ken's Buddy', wordt gespeeld door Michael Cera. Op de poster voor zijn Barbie-personage staat "Er is maar één Allan". Cera maakte zijn debuut als George Michael Bluth in de serie 'Arrested Development'. Daarna speelde hij rollen als Evan in 'Superbad', Paulie Bleeker in 'Juno', het titelpersonage in 'Scott Pilgrim vs. the World' en een fictieve versie van zichzelf in 'This is the End'. Zoals je merkt is de acteur een vaste waarde in komische rollen.

Ook te lezen:
Life in plastic, it’s fantastic! Vijf weetjes over de Barbiefilm

En veel andere celebs

Naast deze hoofdpersonages heeft Greta Gerwig een hoop ander talent verzameld. Barbies beste vriendin Midge wordt gespeeld door Emerald Fennell ('The Danish Girl'). Net als bij de poppen zullen er veel variaties van Barbie verschijnen. Popzangeres Dua Lipa zal een zeemeermin Barbie spelen. Issa Rae ('The Lovebirds') zal president Barbie spelen en Emma Mackey (‘Sex Education’) speelt de rol van dokter Barbie. We weten ook dat Marisa Abela, America Ferrera en John Cena een rol zullen hebben, maar verdere details ontbreken. Tot slot zal Helen Mirren het verhaal van de film vertellen.

Het is nog een paar maanden wachten op de release, maar gelukkig is er een trailer als voorproefje:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top