‘Agent Elvis’: The King zoals je hem nog nooit eerder zag

Series |

Netflix pakt uit met een nieuwe animatiereeks. Niet voor onschuldige kinderogen bedoeld weliswaar, want in ‘Agent Elvis’ zie je een moordzuchtige Elvis Presley geassisteerd door een seksverslaafde, wiet rokende aap. Klinkt vreemd? Wacht tot je de reeks ziet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is een serieuze gok van Netflix en Sony Pictures, want om op zo’n respectloze manier om te gaan met een Amerikaans monument als Elvis Presley: faut le faire. ‘Agent Elvis’ is voer voor fans van animatieseries als ‘BoJack Horseman’ en ‘South Park’, waar geen plaats is voor warm sentiment, jeugdige onschuld of zoete liefdesverhalen. Sarcastische humor en nihilisme voeren er de boventoon.

We leren Elvis Presley kennen zoals we het ons nooit hadden kunnen inbeelden: als een vuilbekkende outlaw, een vechtmachine en dubieuze dubbelagent voor de Amerikaanse overheid. Klinkt compleet van de pot gerukt? Dan moet je het beste nog horen: zijn vaste kompaan in deze serie is Scatter, een seksverslaafde, bloeddorstige en wiet rokende aap. Ook Bobby Ray behoort tot de dichte entourage van deze Elvis, hij is het slungelachtige hulpje van de superster. En er is CeCe, een soort catwoman die Elvis steeds uit de nood helpt. Of net in de nesten werkt.

Met goedkeuring van Priscilla Presley

Cece lijkt verdacht veel op Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis die begin dit jaar overleed na een harstilstand. Geen toeval. Na de pilootaflevering van deze nieuwe Netflix-reeks krijgen we te lezen “In loving memory of Lisa Marie Presley”. Het idee van deze bevreemdende animatiereeks kwam trouwens van Priscilla, moeder van Lisa Marie en weduwe van Elvis. Zij is de executive producer van de serie, samen met John Eddie, een voormalige rocker die ooit nog samenwerkte met Bruce Springsteen. Het is zijn debuut als producer en scenarist voor tv.

Wat deze ‘Agent Elvis’ zo uniek maakt, is de zeer alternatieve kijk op het leven en werk van misschien wel de beroemdste muziekster aller tijden. De cynische humor, vele verwijzingen naar Hollywoodvedettes (Marlon Brando, Sammy Davis Jr, Frank Sinatra,…) of gebeurtenissen uit de Amerikaanse geschiedenis (in aflevering 1 is niemand minder dan Charles Manson uit op het vel van Elvis), het expliciete geweld, de vuilbekkerij en de manga-geïnspireerde animatie. Alsof je naar een verboden game zit te kijken. Dat het allemaal met de goedkeuring, meer zelfs, op initiatief van de erfgenamen van The King gebeurt, maakt deze Netflix-serie des te specialer.

Sterrencast

Ook een speciale vermelding voor de sterrencast, met Matthew McConaughey (‘The Wolf of Wall Street’, ‘True Detective’, ‘How to Lose A Guy in 10 Days’) in een uitblinkersrol als de übercoole stem van Elvis. Don Cheadle (‘Hotel Rwanda’, ‘Ocean’s Eleven’, ‘Avengers’) als The Commander. Niecy Nash (‘Selma’, ‘Dahmer’, ‘When They See Us’) als Bertie. Johnny Knoxville (‘Jackass’) als Bobby Ray. Kaitlin Olson (‘Finding Dory’, ‘It’s Always Sunny in Philadelphia’) als CeCe. Priscilla Presley als zichzelf. En dan nog een hele reeks aan guest performances, waaronder Baz Luhrmann, George Clinton en Kieran Culkin.

Rest de vraag: welke plek krijgt muziek dan in dit verhaal? Wel, in elke aflevering valt origineel songmateriaal van Elvis Presley te horen. Zo wordt zijn muzikale legacy toch enigszins voortgezet. Zij het dan op een manier dat hij het zelf nooit had kunnen vermoeden… als cartoonfiguur.

Ontdek ‘Agent Elvis' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top