Hoe de nieuwe Netflix-serie ‘Transatlantic’ werd geïnspireerd door ‘Casablanca’

Series | De serie 'Transatlantic' verschijnt op vrijdag 7 april op Netflix. Voor het schrijven van dit op een waargebeurd verhaal gebaseerde periodieke drama liet bedenker Anna Winger zich inspireren door de filmklassieker ‘Casablanca’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De serie ‘Transatlantic’ is gebaseerd op het ware verhaal van Varian Fry, een Amerikaanse journalist die naar het door de nazi’s bezette Europa reisde om kunstenaars en schrijvers te helpen ontsnappen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp hij uiteindelijk zo’n 2.000 tot 4.000 joden ontsnappen van Marseille naar het neutrale Spanje.

De rol van Varian Fry wordt gespeeld door Cory Michael Smith ('Carol'), die schittert naast Gillian Jacobs ('Community'). Zij kroop in de huid van Mary Jayne Gold, die de reddingsoperatie hielp plannen. Corey Stoll ('House of Cards') vertolkt de rol van Graham Patterson, een Amerikaan die liever heeft dat de reddingsactie niet plaatsvindt. Televisieproducenten Daniel Hendler en Anna Winger, die ook samen ‘Unorthodox’ regisseerden, filmden de gloednieuwe serie in Marseille.

Humor en creativiteit

Winger vertelde onlangs meer over het ontstaan van ‘Transatlantic’. Het opzet is dat de serie zich zou onderscheiden van soortgelijke producties uit het verleden door de humor en creativiteit. Daarvoor vond ze inspiratie in films uit de Tweede Wereldoorlog, zoals ‘Casablanca’, een iconische speelfilm uit 1942.

“We putten uit de stijl van de films uit die tijd [van ‘Casablanca’], die parallel liepen aan wat er [tijdens de oorlog] gebeurde. Ze gingen op een humoristische manier om met trauma en ik vond dat geweldig”, vertelt ze aan Deadline. De serie gaat “over gewone mensen die buitengewone dingen doen die een enorme impact hadden op de toekomst van de Verenigde Staten”, vat de maker samen. Ze voegt eraan toe dat een aantal van de mensen die betrokken zijn bij het Emergency Relief Committee zélf vluchtelingen waren.

Ontdek ‘Transatlantic’ vanaf vrijdag 7 april op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees verder:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top