Wat als Alessandro Del Piero terugkeert naar Juventus?

Sport | Alessandro Del Piero is een van de grootheden van Juventus. De voormalige aanvaller van de Oude Dame wordt meer en meer gelinkt aan een terugkeer naar de club uit Turijn. Gaat Del Piero Juventus uit het slop halen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Juventus staat momenteel zevende in de Serie A nadat ze 15 punten kwijtspeelden na financiële ongeregeldheden. De Oude Dame staat op zes punten van een plaats die recht geeft op Champions League-voetbal. Zonder die puntenaftrek zouden ze nu tweede staan achter het ongenaakbare Napoli. Coach Massimiliano Allegri doet wat hij kan met een selectie die wat evenwicht mist. 

Al bij al kent Juventus toch een matig seizoen, al kunnen ze dat nog redden door de Europa League te winnen. Dan zouden ze ook zeker zijn van een ticket voor de groepsfase van de Champions League, maar dat is nog afwachten. Sporting CP is de tegenstander in de kwartfinales. Het was een vermoeiend jaar voor de trainer en het zou daarom niet verbazen als Allegri er de brui aan geeft. De tiffosi van Juventus hopen dat Alessandro Del Piero terugkeert naar de club.

Clublegende

Del Piero stopte in 2015 in India met voetballen. Hij speelde tussen 1993 en 2012 maar liefst 20 seizoenen voor Juventus. Hij bemachtigde in 2021 zijn trainersdiploma, maar toch ging Del Piero nog nergens aan de slag als coach. Wacht hij misschien op een telefoontje van zijn geliefde club? Als het van de fans afhangt, keert Del Piero via de grote poort terug als hoofdtrainer. Afgelopen weekend was hij aanwezig tijdens de thuismatch tegen Hellas Verona en het werd een hartelijk onthaal. Sommigen zien er zelfs een eerste stap inzake onderhandelingen in. 

Del Piero liet niet in zijn kaarten kijken. "Ik denk niet dat het juist is om nu in te gaan op geruchten zodat er nog meer speculatie zou komen. Ik wil iedereen die nu voor Juventus werkt het allerbeste wensen en ze zullen het doen met de toewijding, passie en professionaliteit doen die de club, de fans en ons shirt verdienen", zei Del Piero op Twitter.

Andere functie?

De geruchten over een terugkeer van Del Piero als trainer zijn dus voorlopig nog voorbarig. Allegri ligt immers nog tot medio 2025 onder contract en hij sprak nog niet over vertrekken. Bovendien zou een ontslag Juventus zeer veel geld kosten. Daarnaast zou het bestuur bij een vertrek van Allegri misschien wel eens voor Igor Tudor kunnen gaan.

De Kroatische trainer doet het goed bij Marseille. Tudor is geen onbekende, want hij trainde Udinese en Verona al. Bovendien was hij van 1998-2007 speler van Juventus. Zestien jaar later kan hij mogelijk terugkeren als coach. De geruchtenmolen draait alvast op volle toeren.

Het programma van speeldag 29 in de Serie A via Eleven:

Vrijdag 7 april:
Zaterdag 8 april
Volg de Serie A het hele seizoen lang, inclusief de wedstrijd tussen Lazio en Juventus aanstaande zaterdag 8 april om 20u45 op Eleven 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top