De toekomstige Rode Duivels: Matisse Samoise, de kilometervreter van AA Gent

Beloften | In 2023 stelt Pickx elke week een jong Belgisch talent voor waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst een rol zal gaan spelen bij de Belgische nationale ploeg. Vandaag is het de beurt aan Matisse Samoise.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Rode Duivels hadden lange tijd de nodige moeite om goede vleugelverdedigers te vinden. Thomas Meunier vulde uiteindelijk die leemte in en nadien kwam Timothy Castagne aan de oppervlakte, net als Thomas Foket. Bondscoach Domenico Tedesco moet de toekomst echter voorbereiden en jonge talenten vinden die op termijn kunnen overnemen.

Matisse Samoise is een van hen. De speler van AA Gent werd in de jeugd eerst opgeleid als een nummer tien, maar nadien bleek hij toch meer kwaliteiten te hebben als wingback. In het systeem van Hein Vanhaezebrouck voelde hij zich als een vis in het water. Samoise heeft een enorm loopvermogen en offensief en defensief toonde hij zijn waarde al voor de Buffalo’s.

Onvermoeibaar

Matisse Samoise is al drie jaar een vaste waarde bij AA Gent, waardoor hij heel wat ervaring opdeed. De speler van 1m80 laat zich gelden in de duels. Hij is vooral een fysieke speler die daardoor ook wel de nodige kaarten pakt. Het is vooral zijn uithoudingsvermogen dat indrukwekkend is. Samoise lijkt meer dan twee longen te hebben, want de Gentenaar lijkt te kunnen blijven lopen.

Daardoor is hij iemand die aanvallend zijn steentje bijdraagt door voor diepgang te zorgen en op defensief vlak heeft hij het loopvermogen om veel gaten dicht te lopen. Samoise neemt de hele rechterflank voor zijn rekening in het systeem van AA Gent, maar hij zou ook als rechtsachter in een viermansdefensie uit de voeten kunnen.

Progressie

Samoise kan wel nog wat progressie maken in de laatste zone van het veld. Ondanks het feit dat hij als spelverdeler werd opgeleid, wist de Buffalo tot op heden nog maar vijf keer te scoren en tien assists uit te delen. Samoise heeft nochtans de kwaliteiten om ook op de korte ruimte zijn ding te doen. Bovendien heeft hij ook een niet onaardige crosspass in de voeten.

Op zijn 21ste moet Samoise dus nog progressie maken, maar hij is alvast een veelbelovend talent. Met zijn kwaliteiten zou hij wel eens in de kijker kunnen komen van Tedesco, die graag een dynamisch type voetbal wil brengen. Dat is net het grote kenmerk van de manier van spelen van Samoise.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top