Standard aan zet tegen KRC Genk op speeldag 32 in de Jupiler Pro League

Sport | In de Jupiler Pro League staat de 32ste speeldag op het programma. Het is stilaan D-day voor een aantal ploegen. Standard-KRC Genk en AA Gent-Union SG zijn de toppers van de speeldag. De Rouches spelen hun laatste troefkaarten uit voor de Champions' play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag kan Club Brugge Seraing naar de Challenger Pro League sturen. Blauw-Zwart heeft nood aan een zege en Seraing kan enkel bij een zege nog uitstel van executie bekomen, maar iedereen verwacht dat Club Brugge – dat met een zege AA Gent onder druk kan zetten – het genadeschot toedient.

AA Gent krijgt Union SG over de vloer

Op zaterdag vinden er om 16u twee wedstrijden plaats. Oud-Heverlee Leuven lijkt na een 0 op 6 uitgeteld voor de Europe play-offs. Ze ontvangen KV Mechelen, dat zich al volop focust op de finale van de Beker van België. Voor hen staat er in de competitie niets meer op het spel.

De partij tussen KV Kortrijk en KAS Eupen is wel belangrijk. Als de Kerels minstens een punt pakken is de redding definitief een feit. Eupen staat nog drie punten boven de degradatiestreep en kan de punten ook zeer goed gebruiken. Om 18u15 kan Sporting Charleroi, sterk bezig sinds Felice Mazzu terug is, Anderlecht en Cercle Brugge weer onder druk zetten. Als de Carolo’s winnen sluipen ze weer de top acht binnen, maar Zulte Waregem trekt naar het Zwarte Land om te winnen. Ruud Vormer & co moéten immers de drie punten rapen, anders lijkt de degradatie bijna een feit te zijn.

De dag wordt afgesloten met een kraker in de Ghelamco Arena. AA Gent ontvangt Union SG. De Buffalo’s strijden vooral met Club Brugge om het laatste ticket voor de top vier, Union SG is daar al zeker van en wil vooral de achterstand op Racing Genk verkleinen.

Anderlecht met een pittige opdracht

Zondag is ook een zeer interessante dag met om 13u30 het treffen tussen Anderlecht en Westerlo in het Lotto Park. RSCA is goed bezig met een 9 op 9 en Islam Slimani keert wellicht terug in de basis. Westerlo heeft nog een waterkans op de top vier, maar zij zullen het liefst Anderlecht uit de top acht willen houden. Bij een Brusselse zege springt RSCA over Westerlo naar de zevende plaats.

Om 16u moet Royal Antwerp FC in eigen huis aan de bak tegen Cercle Brugge. Dat kan een leuk duel worden, want de Great Old wil mogelijk profiteren van de moeilijke matchen van Genk en Union. Cercle Brugge kan zich op zijn beurt geen nederlaag veroorloven in de strijd om de achtste plaats.

Standard wil om 18u30 zijn kansen op de top vier gaaf houden. Het verschil met Club Brugge bedraagt drie punten en een nederlaag tegen KRC Genk is absoluut uit den boze. Anders is het weer geen top vier voor de Luikenaars. De Rouches kunnen wel vertrouwen hebben, want in eigen huis werden eerder al Club Brugge en Antwerp vlot over de knie gelegd.

Afsluiten doen we om 19u15 met een duel tussen STVV en KV Oostende. Voor de Kanaries is het een eindeseizoenswedstrijd, voor de kustploeg een van de laatste kansen om nog een sprankeltje hoop te blijven behouden op het behoud.

Het programma van speeldag 32 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 7 april

Zaterdag 8 april

Zondag 9 april

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top