Wereldkampioen Verstappen rijdt in chaotische GP naar eerste zege in Melbourne

Sport | Wereldkampioen Max Verstappen heeft de Grote Prijs van Australië gewonnen, de derde manche in het wereldkampioenschap Formule 1. Het is de eerste keer dat de 25-jarige Nederlander het zegegebaar kan maken 'down under'.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op het circuit van Albert Park in Melbourne won Verstappen zondag in zijn Red Bull na een wedstrijd die bol stond van de incidenten, met liefst drie rode vlaggen, voor de Brit Lewis Hamilton (Mercedes) en de Spanjaard Fernando Alonso (Aston Martin).

Het is voor Verstappen de 37e zege, de tweede dit seizoen (na de openingsmanche in Bahrein). In de WK-tussenstand verstevigt de tweevoudige wereldkampioen zijn leidersplaats.

De GP kende een chaotisch begin waarbij de Monegask Charles Leclerc, vorig jaar winnaar in Australië, in zijn Ferrari al na enkele bochten uitviel. Na een crash van Alex Albon (Williams) kwam de safety car een tweede keer tussen en lag de race een tijdje stil om brokstukken te kunnen ruimen.

Na de herstart kwam Verstappen al snel aan de leiding. De Brit George Russell volgde als tweede in zijn spoor maar moest opgeven na problemen met zijn Mercedes. Zijn teamgenoot Hamilton kreeg zo de tweede plaats in handen voor Alonso. Verstappen leek op weg naar een vlotte overwinning maar in de slotfase moest de safety car andermaal de baan op nadat Kevin Magnussen met zijn Haas een klapband had opgelopen.

Voor de tweede keer werd de rode vlag bovengehaald en kwam er, met nog twee ronden te gaan, een herstart. Verstappen bleef vanop de pole op kop maar achter hem waren er opnieuw enkele aanrijdingen, waarna de GP nog maar eens werd stilgelegd. Na een lange onderbreking besliste de jury vervolgens een nieuwe herstart te houden in de volgorde van de vorige herstart. In de slotronde werd niet meer geracet zodat Verstappen kon zegevieren voor oud-wereldkampioenen Hamilton en Alonso.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top