AA Gent kent geen genade met Seraing, Charleroi wint in 't Kuipje na dol slot

Jupiler Pro League | AA Gent heeft zaterdag geen steek laten vallen tegen rode lantaarn Seraing. In het Stade du Pairay werd het maar liefst 0-5. Het team van Hein Vanhaezebrouck verstevigde zo zijn vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de Champions' Play-offs. Charleroi boekte in extremis een 2-3 zege tegen Westerlo en deed zo een goede zaak in de strijd voor de Europe Play-offs. Het team van Jonas De Roeck lijkt af te haken voor de top vier.

Door Belga

Deel dit nieuws

De onvermijdelijke Gift Orban (18') maakte iets voorbij het kwartier de 0-1 voor de Buffalo's. Na een hoekschop kon Odjidja aanleggen, de Nigeriaanse aanvaller kreeg de bal in de voeten en deed de netten trillen. In de 52e minuut profiteerde Orban van een slechte terugspeelbal van Sissoko: 0-2. Twee minuten later zorgde Hugo Cuypers voor de derde Gentse treffer, hij trapte via een grabbelende Dietsch binnen. Op aangeven van Okumu duwde Torunarigha (62') de 0-4 binnen. Tarik Tissoudali mocht bij AA Gent nog ruim twintig minuten meespelen, zijn eerste minuten sinds hij eind juli een kruisbandblessure opliep. Met een rake kopbal maakte Cuypers (77') de lijdensweg van Seraing compleet.

In 't Kuipje kwamen de Kemphanen in de achtste minuut op voorsprong. Mathias Fixelles knikte een hoge voorzet van Van Eenoo binnen. Charleroi reageerde in de 35e minuut. Vakoun Bayo rondde een razendsnelle counter af. En een nieuwe uitbraak resulteerde zelfs in de 1-2. Daan Heymans scoorde tegen zijn opleidingsclub. In het slot van de match schoffelde Tchatchoua Westerlo-spits Dorgeles onderuit, de pas ingevallen Tuur Dierckx (89') deed het stadion ontploffen met zijn omgezette strafschop. Maar een andere invaller, Youssouph Badji, zorgde er uiteindelijk in de 92e minuut met een streep in de winkelhaak nog voor dat de bezoekers toch met de drie punten naar Henegouwen konden terugreizen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top