David Goffin verdedigt titel volgende week niet in Marokko

Sport | David Goffin (ATP 42) neemt volgende week niet deel aan het ATP 250-toernooi van Marrakech (562.815 euro). Vorig jaar won hij op het Marokkaanse gravel de titel, maar Belgiës nummer 1 is nog onvoldoende hersteld van een knieblessure.

Door Belga

Deel dit nieuws

Eind februari had Goffin aangekondigd dat hij enkele weken zou moeten rusten vanwege knieproblemen. De 32-jarige Luikenaar had zich kort daarvoor geblesseerd op het toernooi van Marseille en besloot daarom af te zeggen voor de Masters 1000-toernooien van Indian Wells en Miami in de Verenigde Staten.

Eerder deze week kondigde Goffins manager aan dat de tennisser de fysieke trainingen had hervat en ook opnieuw op de court zou trainen, maar over zijn eventuele aantreden in Marrakech kon hij nog geen duidelijkheid scheppen. Maar de Grand Prix Hassan II komt dus te vroeg. De Italiaan Lorenzo Musetti (ATP 21) is er volgende week het eerste reekshoofd.

Goffin dreigt door het forfait een heel aantal plaatsen te zakken op de wereldranglijst. Mogelijk viert hij zijn rentree op het gravel van het Masters 1.000 in Monte Carlo (9-16 april).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top