Geen grote incidenten tijdens Ronde voor wielertoeristen

Wielersport | De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen is zaterdag zo goed als vlekkeloos verlopen. Dat laat de organisatie van 'We Ride Flanders' weten. Ongeveer 15.000 wielertoeristen reden hun eigen Ronde van Vlaanderen. In totaal gingen 64 verschillende nationaliteiten van start.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is kil en winderig, echt Flandrien-weer dus", zegt Gert Van Goolen, woordvoerder van 'We Ride Flanders'. "Maar er vonden geen grote incidenten plaats." Om 7 uur zaterdagochtend vertrokken de eerste wielertoeristen vanuit Brugge en zij reden het volledige parcours van de profs. Er waren ook nog drie andere kortere routes mogelijk. Die vertrokken en finishten in Oudenaarde.

"We hebben vastgesteld dat er toch wat mensen last minute door de slechte weersomstandigheden gekozen hebben voor een kortere route", zegt Van Goolen. Die weersomstandigheden hebben geen grote incidenten veroorzaakt. "Er zijn natuurlijk kleine valpartijen van mensen die uitglijden op het natte wegdek. Maar grote problemen hebben we niet gehad."

Ongeveer 15.000 wielertoeristen, waarbij vele duizenden uit het buitenland, reden zaterdag rond op het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Daar zaten 64 verschillende nationaliteiten bij. Bijna 3.000 deelnemers kwamen uit Nederland en verder waren er onder meer 2.000 uit Groot-Brittannië, 1.755 uit Frankrijk en 810 uit Italië. "De Ronde van Vlaanderen is een grote eendagskoers en rekent op internationale belangstelling. Veel buitenlandse wielerliefhebbers willen dat van dichtbij zien en rijden zelf mee", zegt Van Goolen.

Morgen/zondag vindt de Ronde van Vlaanderen plaats voor de profs, bij zowel de mannen als vrouwen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top