Toby Alderweireld schenkt Antwerp in slot belangrijke driepunter bij Zulte Waregem

Jupiler Pro League | Toby Alderweireld heeft Antwerp vrijdagavond in de opener van de 31e speeldag van de Jupiler Pro League een belangrijke driepunter geschonken op het veld van degradatiekandidaat Zulte Waregem. Het werd 0-2 aan de Gaverbeek.

Door Belga

Deel dit nieuws

Antwerp verstevigt zijn derde plaats in de rangschikking van het klassement in de Belgische eerste klasse met 63 punten, in het zog van koploper Racing Genk (68) en eerste achtervolger Union Sint-Gillis (65). Essevee kampeert in de gevarenzone, op de zeventiende en voorlaatste plaats, met 24 punten.

Alderweireld kopte in de 16e minuut reeds tegen de touwen, maar de VAR stak een stokje voor de openingstreffer. De ervaren rot kreeg in het slot van de partij echter effectief loon naar werken met twee treffers. Een vrije trap van Calvin Stengs bereikte in de 86e minuut het hoofd van de centrale verdediger en hij gaf de Great Old op die manier een vrijgeleide naar de zege. Drie minuten later, in de 89e minuut, nam de kapitein ook nog zijn verantwoordelijkheid toen het stamnummer 1 een penalty kreeg toegekend. Hij faalde niet en trok de overwinning zo definitief over de streep.

Zowel zaterdag als zondag staan er nog vier partijen gepland in de Belgische hoogste voetbalafdeling. Genk ontvangt zondagnamiddag OH Leuven om 13u30, terwijl Union in eigen huis om 19u15 de speeldag afsluit tegen Sint-Truiden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top