Tom Pidcock gelooft dat hersenschudding voorjaarscampagne niet gefnuikt heeft

Wielersport | Tom Pidcock gaat met goede moed de Ronde van Vlaanderen van zondag in. Hij is ervan overtuigd dat de hersenschudding die hem weghield van Milaan-Sanremo niet fataal is geweest voor zijn voorjaar.

Door Belga

Deel dit nieuws

De olympische kampioen mountainbiken besliste deze winter zijn wereldtitel veldrijden niet te verlengen om zich klaar te stomen voor het wegseizoen. Met succes, want hij won de Strade Bianche afgelopen maand. Daarna speelde een val hem wel parten. "Zondag gaan we zien wat het geeft", aldus de renner van Ineos Grenadiers. "Mijn afwezigheid de voorbije weken was niet ideaal, maar het heeft mijn voorjaar niet verpest."

Pidcock liep immers in Tirreno-Adriatico bij een crash op 12 maart een lichte hersenschudding op. De 23-jarige Brit hervatte de koers pas woensdag in de semiklassieker Dwars door Vlaanderen. Daarin eindigde hij als elfde. "Ik was niet slecht, maar ook niet geweldig", zei hij. "Ik heb mijn vorm nog niet gevonden. Ik heb het altijd moeilijk in mijn eerste wedstrijd na een periode van afwezigheid. De aanloop naar Dwars door Vlaanderen was niet zoals we het voor ogen hadden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top