Demi Vollering looft teamspirit SD Worx

Wielersport | De 26-jarige Demi Vollering werkte dit seizoen nog maar drie koersen af. In de Omloop Het Nieuwsblad werd ze 17e. In de Strade Bianche Donne finishte ze op de eerste plaats, net voor haar teamgenote Lotte Kopecky. In Dwars door Vlaanderen reed ze tijdens de laatste beklimming van de dag, Nokereberg, haar concurrenten in de vernieling en haalde ze het na een solo. Vollering en Kopecky zijn de speerpunten van Team SD Worx in de komende Ronde van Vlaanderen. De Nederlandse blikte, na de groepsverkenning, vooruit naar Vlaanderens Mooiste.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben in orde na mijn zege woensdag. Ik werkte donderdag een iets langere training af dan voorzien, vandaag was er de verkenning van de Ronde met de ploeg. Ik ben er klaar voor", aldus Vollering. "Op de Koppenberg mogen ze wel nog eens met een borstel rondgaan. Op de top lag er veel smurrie, maar ze voorspellen alvast mooi weer komende zondag. Dat zal schelen."

De grootste kanshebbers op de zege dragen een shirt van Team SD Worx. "Dat zijn dan ook ploeggenotes, geen concurrenten", beweerde Vollering. "Wij moeten de teamtactiek nog bepalen. Dat zal vanavond gebeuren. Het maakt mij niet uit wie er wint in Oudenaarde, als het er maar één van ons is. Misschien sprinten we er wel weer voor? Als wij opnieuw met twee naar de meet kunnen rijden, is dat toch schitterend?"

"Marianne Vos was in Waregem wel heel sterk", keurde Vollering de concurrentie. "Annemiek van Vleuten komt van een hoogtestage terug en die moet je altijd goed in het oog houden. Elisa Longo Borghini zal er eveneens wel staan. De teamspirit bij ons is schitterend en we stapelen de overwinningen netjes op. Wij hopen er zondag nog eentje aan toe te voegen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top