Lotte Kopecky: "Ronde staat al op mijn palmares, Parijs-Roubaix nog niet"

Wielersport | Lotte Kopecky verdedigt zondag haar titel in de Ronde van Vlaanderen. Dit seizoen won de leading lady van het Belgische wielrennen al de Omloop Het Nieuwsblad, werd ze tweede in de Strade Bianche Donne en won ze enkele dagen na het overlijden van haar broer Seppe op pure wilskracht Nokere Koerse. Ze blikte vrijdagnamiddag tijdens een persmoment vooruit naar zondag.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik heb enorm veel zin in de Ronde van Vlaanderen", meldde Kopecky. "We verkenden vandaag een deel van het parcours. Ik hoop dat het zondag niet regent. De Koppenberg ligt er heel slecht bij, vandaar. Ik zag de laatste tijd al heel wat beelden van vorig jaar. Daar krijg ik wel kippenvel van. Wij starten in Oudenaarde met een heel sterk team, maar wij zijn niet onverslaanbaar. We mogen er niet van uitgaan dat het zomaar los zal lopen, ook al winnen wij veel koersen. Iedereen van Team SD Worx heeft wel een tactisch plan in gedachten. Die plannen gaan we vanavond allemaal samenleggen en dan werken wij ons strijdplan uit."

Misschien komt de grootste concurrentie voor Kopecky wil uit haar eigen ploeg? "Als ik mijn teamgenotes moet bekijken als concurrenten, dan zijn we niet goed bezig, toch? In de Strade Bianche communiceerden Demi Vollering en ik misschien niet zo goed met elkaar en kenden we na de koers een wat raar moment. Demi en ik zijn vriendinnen. Wij komen goed overeen. De Strade ligt al lang achter de rug. Wij moeten nu een goed plan uitdokteren. Ik ben tevreden als er iemand van onze ploeg wint. Parijs-Roubaix staat bij mij eigenlijk iets hoger aangeschreven dan de Ronde. De Ronde heb ik al gewonnen. Roubaix staat nog niet op mijn palmares", besloot Kopecky.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top