Tadej Pogacar leeft op hoop: "Vorig jaar heeft me geleerd dat ik een kans heb"

Wielersport | De Sloveen Tadej Pogacar is zondag één van de drie topfavorieten voor winst in de Ronde van Vlaanderen. "Het is voor mij cruciaal om alleen aan te komen", vertelde hij vrijdag tijdens een persmoment van zijn ploeg UAE Team Emirates.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pogacar neemt zondag voor de tweede keer deel aan de Ronde van Vlaanderen. Bij zijn eerste, vorig jaar, sprintte hij samen met Mathieu van der Poel al meteen voor winst. Hij werd toen vierde, nadat er in extremis nog enkele renners waren komen aansluiten tijdens de sprint. "Vorig jaar heeft me geleerd dat ik een kans heb. Een kleine kans, maar er is hoop", klinkt het.

Hoe Pogacar die kleine kans wil omzetten in winst? "Door de beste benen te hebben na een lange race. Het is voor mij cruciaal om alleen aan te komen. Maar dat maakt het nog moeilijker. Extreem moeilijk. Ik kan nu niet zeggen op welke klim ik ga aanvallen. Ik heb geen specifiek plan, ik kijk hoe de wedstrijd verloopt. In dit soort heel lange wedstrijden kan al veel gebeuren voor de finale. Je moet je energie sparen en een juist moment kiezen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top